Σωτήρης Τσαφούλιας: Ζούμε τον φασισμό της δημοκρατίας, ζούμε το bullying του αν δεν είναι κάποιος μαζί μας, είναι εναντίον μας (φωτό & βίντεο)

Ακόμα μία φορά συγκλονίζουν τα λόγια του Σωτήρη Τσαφούλια

Στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου "Χαμογέλα και Πάλι" βρέθηκε ο σκηνοθέτης  Σωτήρης Τσαφούλιας και μεταξύ άλλων μίλησε για τους πολιτικούς, την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Πάνο Βλάχο.

Η Σίσσυ Χρηστίδου τον προέτρεψε να μιλήσει για την νέα του σειρά «17 Κλωστές», αυτός όμως αρνήθηκε λέγοντας: 

«Θα αισθανόμουν άσχημα να ξεκινούσαμε την κουβέντα μας για τις “17 Κλωστές” και μας έβλεπε αυτή τη στιγμή η κ. Μαρία Καρυστιανού – μητέρα ενός εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη – η οποία έβγαλε έναν πύρινο λόγο σε μία επιτροπή της Βουλής που εξετάζει εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Και μετά από αυτή την κατάθεση ψυχής αυτής της γυναίκας, εάν ανοίξει την τηλεόραση και δει εμένα να μιλάω για την δουλειά μου, θα αισθανθώ πολύ άσχημα».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε στη συνέχεια: «Και για το θέμα του Γιώργου Νταλάρα και για το θέμα με τον Πάνο Βλάχο, δεν βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Έχω πλήρη συνείδηση για το πόσο ασήμαντος είμαι, και πλανητικά και στην Τέχνη και στα πράγματα. Μπορεί ένας άνθρωπος να θέλει να περάσει ένα μήνυμα αλλά να χρησιμοποιήσει την λάθος λέξη ή το λάθος χρώμα ή τόνο στη φωνή του, θα καταλήξει να περάσει το ανάποδο. Αν πω εγώ κάτι τώρα, που είναι προϊόν της σκέψης μου και είναι παρεξηγήσιμο, δέχομαι ο άλλος να με “σταυρώσει” κατευθείαν.

Ο σκηνοθέτης τόνισε: «Τώρα ζούμε, τον φασισμό της δημοκρατίας, ζούμε το bullying του αν δεν είναι κάποιος μαζί μας, είναι εναντίον μας».

Για τον Γιώργο Νταλάρα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε: «Στο κομμάτι του Γιώργου Νταλάρα προσπάθησα να απομονώσω τις φράσεις για να καταλάβω τι ήθελε να πει. Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τον Γιώργο Νταλάρα είναι στο ότι τα νέα παιδιά δεν τραγουδούν ποιοτικά τραγούδια. Το ότι τα νέα παιδιά τραγουδούν τραγούδια που δεν είναι «ποιοτικά» είναι μια επιτυχία για εμάς, γιατί αυτά τα παιδιά δεν έζησαν Κατοχή, Εμφύλιο, πείνα και κακουχίες. Το ότι δεν τους είναι ελκυστικός ο Ξαρχάκος και ο Θεοδωράκης, είναι πρόβλημα δικό μας, γιατί τους έχουμε κάνει τον κόσμο μας μη ελκυστικό. Κάποτε αυτοί οι δύο κόσμοι θα συναντηθούν. Στα 35 και στα 40 τους θα μας κατηγορήσουν για το ότι καθυστερήσαμε να συναντηθούν αυτοί οι δύο κόσμοι».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας εξήγησε μεταξύ άλλων τι συνέβη στην πρεμιέρα της σειράς «17 Κλωστές»: «Στο ότι δεν θα έπρεπε να ζούμε εις βάρος του επαγγέλματός μας αυτό με έκανε να σκεφτώ πολύ καλά. Αν εκλείψει ο άνθρωπος από τον πλανήτη, ο πλανήτης θα γίνει παράδεισος. Αν λείψει η μέλισσα, θα καταστραφεί ο πλανήτης.  Όταν εκφράζω μία άποψη δεν το κάνω γι΄αυτούς που συμφωνούν μαζί μου για να πάρω τα like, την εκφράζω γι΄αυτούς που διαφωνούν μαζί μου, προκειμένου είτε να σκεφτεί διαφορετικά κάποιος με αυτό που θα πω, είτε να σκεφτώ εγώ διαφορετικά. Σε αυτό που έγινε με τον κ. Νταλάρα και τον Πάνο Βλάχο, θα ήθελα να το δούμε διαφορετικά».

Διαβάστε ακόμη: «17 Κλωστές»: Λαμπερή πρεμιέρα για τη νέα σειρά μυθοπλασίας της Cosmote TV

Σχετικά με την δήλωση του Πάνου Βλαχου "τα ΜΜΕ λερώνουν καθε τι όμορφο", ο Τσαφούλιας είπε:  «Η πρεμιέρα ήταν δική μου, και δούλεψαν 93 ηθοποιοί  και 50 συνεργάτες. Βγήκε από τους 93 ο ένας, ο πρωταγωνιστής έκανε μία άστοχη ή εύστοχη δήλωση, οι δημοσιογράφοι δεν τσουβάλιασαν εμένα μετά και τη σειρά; Όταν έκανε τη δήλωση ο Πάνος Βλάχος το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν… τώρα «γίναμε». Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, ήταν μία βραδιά με 1000 άτομα, μέσα σε αυτούς ήταν και οι γονείς μου που είχα να τους δω 1,5 μήνα, είδα κόσμο που με περιμένει και έρχονται αυτά τα παιδιά και μου είπαν ότι «αν δεν είσαι σε 5 λεπτά στο backdrop – ύφασμα που χρησιμοποιείται ως φόντο – φύγαμε γιατί έχουμε να πάμε και αλλού. Είχα μόλις μπει στον χώρο. Οι καλλιτέχνες στο θέατρο κάθε μέρα δουλεύουν 10 και 12 ώρες και είναι ευαίσθητα πλάσματα, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Πάνος Βλάχος: "Τα ΜΜΕ έχουν την τάση να "λερώνουν" κάθε τι όμορφο" - Άνευ λόγου επίθεση σε δημοσιογράφους (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ