Ο «Άλλος Άνθρωπος» απαντά: Να με ψάξουν, να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Οι κατηγορίες για απάτη μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του (φωτό & βίντεο)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κοινωνική κουζίνα, ο  "Άλλος Άνθρωπος"

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έβγαλε πόρισμα καταπέλτη για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» .

Ο κ. Πολυχρονόπουλος είναι γνωστός για τα συσσίτια που προσέφερε σε πρόσφυγες και ανέργους. Το πόρισμα της Αρχής αναφέρει  ότι μαζί με την μητέρα του και έναν γαμπρό του, συγκρότησαν "εγκληματική οργάνωση" από τον Ιανουάριο του 2020, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές για την κοινωνική κουζίνα. Ωστόσο, επρόκειτο για απάτη, καθώς «το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι».

Σύμφωνα με το πόρισμα, το ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων, τόσο του κ. Πολυχρονόπουλου, όσο και των δύο φερόμενων συνεργών του.
pol-1

Πού πήγαιναν τα χρήματα από τις δωρεές

Οι ελεγκτές επισημαίνουν στο πόρισμα ότι τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του. Από εκεί γίνονταν κινήσεις λογαριασμών σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή καθώς και της απάτης.

Διβάστε ακόμα: Φωτό ημέρας: Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος & "Ο Άλλος Άνθρωπος" - Κάνουν δωρεάν διανομή φαγητού σε όσους το έχουν ανάγκη / Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο φερόμενων συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Η υπόθεση έρχεται στο φως ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Οι κατηγορίες που περιγράφονται στο πόρισμα είναι ιδιαίτερα σοβαρές και αφορούν σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Η πρωτοβουλία της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» αγκαλιάστηκε από επώνυμους και ανώνυμους, ενώ μετείχαν πλήθος εθελοντών, από διάσημους τραγουδιστές έως και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

«Αν έχω κάνει ξέπλυμα να έρθουν να με πάρουν»

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ