John Galliano για Maison Margiela: Η συνεργασία που θα μείνει αξέχαστη στον κόσμο της μόδας – Σύνολα σε « τόνους» film noir (φωτό & βίντεο)

Αυλαία με Galliano

Ο John Galliano για τον Maison Margiela

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μετά από αυτή τη συνεργασία, με την οποία μάλιστα έκλεισε.

Ο Galliano ενσάρκωσε κάθε ίχνος δημιουργικότητας βασίζοντας το setting σε μια εποχή Βικτωριανή, σε ένα σκηνικό θεατρικών και κινηματογραφικών διαστάσεων - σε μια υπόγεια tavern κάτω από την Pont Alexandre III.

Το show άνοιξε με ένα "film noir" σε σκηνοθεσία του Baz Luhrmann. Ο Galliano είναι ιδιοφυΐα- πήρε το κοινό του και το μετέφερε στον πυρήνα της νυχτερινής ζωής του Παρισιού για να συνδεθεί απόλυτα με την ουσία του δράματος που διαδραματίζεται μπροστά του - αναδεικνύοντας την ομορφιά και το μυστήριο της Πόλης του Φωτός after dark.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Galliano παρουσίασε μια εξαιρετική συλλογή με ανατρεπτικές σιλουέτες. Καθεμία από αυτές αποτελεί έναν δραματικό χαρακτηρισμό της ανθρώπινης ανατομίας - η μέση και το derrière, το κεντρικό σημείο εστίασης, υπερτονίζονται σε ογκώδεις αναλογίες και αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο από βικτοριανό κορσέ. Μπορεί να φαινόταν σκοτεινό και προκλητικό, αλλά κάθε σύνολο αποτέλεσε ένα ολοκληρωμένο ένα έργο τέχνης.

Η συλλογή "Artisanal", πιστή στο όνομά της, έδωσε έμφαση στη τεχνική ουσία της υψηλής ραπτικής. Κάθε ρούχο ήταν ένα αριστούργημα, αναδεικνύοντας ένα μείγμα ανακυκλωμένων υλικών και πρωτοποριακού σχεδιασμού. Οι κορσέδες, τα δαντελένια φορέματα και τα κρινολίνα αποδομήθηκαν και επανασυναρμολογήθηκαν με τρόπους που μόνο ο Galliano θα μπορούσε να οραματιστεί.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Η Kim Kardashian & η Kylie Jenner με τα συγκλονιστικά φορέματα Maison Margiela

Kim Kardashian/instagram 

Kylie Jenner/ instagram 

Διαβάστε επίσης: Kylie Jenner: Με την κορούλα της στο σόου του Valentino - "Solo" στην επίδειξη μόδας Jean Paul Gaultier (φωτό - βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ