Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ-Αλεξάνδρα της Νορβηγίας έγινε 20 ετών! Το παλάτι ευχήθηκε στην επόμενη Βασίλισσα της χώρας (φωτό)

Πολύχρονη!

Τα γενέθλια της έχει σήμερα η πριγκίπισσα Ίνγκριντ-Αλεξάνδρα της Νορβηγίας.

Το παλάτι της ευχήθηκε με μία φωτογραφία από την στρατιωτική εκπαίδευση που είχε λάβει στο τάγμα μηχανικών στο στρατόπεδο Skjold στο Indre Troms.

20 χρονών, λοιπόν, κι επίσημα η επόμενη Βασίλισσα της χώρας.

Η Πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας (είναι το μεγαλύτερο παιδί του Διαδόχου Πρίγκιπα Χάακον και δεύτερη στη σειρά της γραμμής διαδοχής του Νορβηγικού θρόνου.

Αναμένεται να γίνει η δεύτερη γυναίκα μονάρχης της Νορβηγίας, μετά τη Βασίλισσα Μαργαρίτα από 15ο αιώνα.

Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2004 στις 09:13 π.μ. (ώρα Όσλο) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρικσοσπιτάλετ του Όσλο. Είναι το πρώτο παιδί του Διαδόχου Πρίγκιπα Χάακον, κληρονόμου του θρόνου και δεύτερη εγγόνη του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ και της βασίλισσας Σόνια.

Η μητέρα της, η Διάδοχος Πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ, έχει ένα γιο με το όνομα Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, γεννημένο το 1997 από μια προηγούμενη σχέση της.

Μετά τη γέννηση της , η βασιλική οικογένεια γνώρισε μια άνοδο της δημοτικότητας της

Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ-Αλεξάνδρα μέχρι να ξεκινήσει η στρατιωτική της εκπαίδευση εκτελούσε έναν μεγάλο αριθμό επίσημων καθηκόντων για τη Βασιλική Οικογένεια. Αυτό δεν τη σταμάτησε το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με το νορβηγικό περιοδικό Se og Hørη, να εργαστεί σε ιταλικό εστιατόριο.

Διαβάστε ακόμη: Όλοι οι royals της Ευρώπης στο Όσλο: Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ γιόρτασε τα 18 με βασιλιάδες, βασίλισσες & διαδόχους (φωτό & βίντεο)

Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα, φέρεται να εργάστηκε στη τρατορία «Skur 33» στο Όσλο. Καθώς ήταν πολύ μικρή για να σερβίρει αλκοόλ δούλεψε στην κουζίνα και συγκεκριμένα στο πλύσιμο των πιάτων και στον καθαρισμό. Μάλιστα και οι γονείς της, την ενθάρρυναν να το κάνει, όπως ανέφερε το περιοδικό Svensk Dam.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ