Γιόρτασαν τον Χουάν Κάρλος μόνο οι κόρες του! 86 ετών ο πρώην Βασιλιάς στην αγκαλιά της πριγκίπισσας Χριστίνας & της πριγκίπισσας Έλενας με τα εγγόνια του (φωτό)

Ποιοι απουσίαζαν;

Τα γενέθλια του γιόρτασε ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας!

Ο πρώην Βασιλιάς της χώρας έγινε 86 ετών.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του παλατιού δημοσιέυτηκαν κάποια στιγμιότυπα από τη χθεσινή γιορτή.

Εκεί είδαμε τον εορτάζοντα να κόβει μία θεαματική τούτα με ... σπαθί!


instagram @casarealdeespana

 

 

Επίσης, αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι έλειπε η σύζυγος του, Βασίλισσα Σοφία και ο γιος τους Βασιλιάς Φελίπε με την οικογένεια του.

Διαβάστε ακόμη: Εκδίκηση; Φήμες λένε ότι ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος τιμώρησε το γιο του & διέρρευσε τις φήμες περί απιστίας της Λετίσια

Βέβαια, η Βασίλισσα βρισκόταν εκτός χώρας, καθώς βρέθηκε στην Αθήνα για το ετήσιο μνημόσυνο του αδερφού της, Κωνσταντίνου

Διαβάστε ακόμη: Επίσημο γεύμα σε γαλλικό εστιατόριο μετά το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Παρούσες και οι αδερφές του Σοφία & Ειρήνη (φωτό - βίντεο)

Ωστόσο, δεν πέρασε μόνος τα 86α γενέθλια του.

Στο πλευρό του ήταν οι δύο κόρες του, Χριστίνα κι Έλενα με τα παιδιά τους.

Η Χριστίνα της Ισπανίας (13 Ιουνίου 1965) είναι η μικρότερη κόρη του Χουάν Κάρλος και της Βασίλισσας Σοφίας.

Από το 2014 είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου, μετά τα παιδιά του αδελφού της, Βασιλοα Φελίπε, και τα παιδιά της αδελφής της Έλενας.

Παντρεύτηκε έναν παίκτη του χάντμπολ τον Ινιάκι Ουρδανγκαρίν στη Βαρκελώνη στις 4 Οκτωβρίου 1997, στην οποία ο πατέρας της, της έδωσε τον τίτλο της Δούκισσας της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ο Ινιάκι Ουρδανγκαρίν έλαβε επίσης τον τίτλο του Δούκα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα. 

Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά και όλα έχουν γεννηθεί στη Βαρκελώνη:

  1. τον Δον Χουάν Βαλεντίν των Αγίων Πάντων Ουρδανγκαρίν και των Βουρβόνων (Ιωάννης Βαλεντίνος), (γεν. 29 Σεπτεμβρίου 1999)
  2. τον Δον Πάμπλο Νικολάς Σεβαστιάν των Αγίων Πάντων Ουρδανγκαρίν και των Βουρβόνων (Παύλος Νικόλαος Σεβαστιανός), (γεν. 6 Δεκεμβρίου 2000)
  3. τον Δον Μιγέλ των Αγίων Πάντων Ουρδανγκαρίν και των Βουρβόνων (Μιχαήλ), (γεν. 30 Απριλίου 2002)
  4. την Δόνια Ιρένε των Αγίων Πάντων Ουρδανγκαρίν και των Βουρβόνων (Ειρήνη), (γεν. 5 Ιουνίου 2005)

Instagram @royals_worldwide

Η Ελένα, Δούκισσα του Λούγο είναι η μεγαλύτερη κόρη και η τρίτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου.

Το 1987, η Ινφάντα Ελένα γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, ενώ σπούδαζε γαλλική φιλολογία στο Παρίσι. Παντρεύτηκε τον Χάιμε δε Μαριτσαλάρ ι Σάενθ δε Τεχάδα, γιος του Κόμη και της Κόμισσας της Ριπάλδα, στις 18 Μαρτίου 1995 στο καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, στην οποία ο πατέρας της, της έδωσε τον τίτλο της Δούκισσας του Λούγο.

Το ζευγάρι απέκτησε δυο παιδιά:

  1. τον Δον Φελίπε Χουάν Φροϊλάν των Αγίων Πάντων δε Μαριτσαλάρ και των Βουρβόνων (Φίλιππος Ιωάννης) (γεν. 17 Ιουλίου 1998)
  2. την Δόνια Βικτώρια Φεδερίκα των Αγίων Πάντων δε Μαριτσαλάρ και των Βουρβόνων, (Βικτώρια Φρειδερίκη) (γεν. 9 Σεπτεμβρίου 2000)

Στις 13 Νοεμβρίου 2007, ανακοινώθηκε ότι η Ινφάντα Ελένα χωρίζει από το σύζυγό της.

Τα χαρτιά του διαζυγίου τους, υπεγράφησαν στις 25 Νοεμβρίου 2009.

Η Δούκισσα και ο δούκας του Λούγο χώρισαν οριστικά τον Δεκέμβριο του 2009. Στις 21 Ιανουαρίου 2010, το διαζύγιο πρωτοκολλήθηκε στο τμήμα αρχείου πληθυσμού της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2010 ανακοινώθηκε επίσημα, ότι Χάιμε δε Μαριτσαλάρ δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιεί το δουκικό τίτλο και ότι δεν είναι πλέον επίσημο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

Instagram @spanishroyaljewels

Το δεύτερο παιδί του Βασιλιά, ο Φελίπε πιθανόν να απέφυγε να δώσει το "παρών" στο πάρτι καθώς το τελευταίο διάστημα το όνομα του πατέρα του έχει συνδεθεί με διαφορά ερωτικά σκάνδαλα που τον θέλουν να έχει ερωμένες αλλά και εξώγαμα παιδιά.

Επίσης, η πιο πρόσφατη αναφορά του ονόματος του Χουάν ήταν σχετικά με την Βασίλισσα Λετίσια και το δεσμό με τον κουνιάδο της.

Διαβάστε ακόμη: Εκδίκηση; Φήμες λένε ότι ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος τιμώρησε το γιο του & διέρρευσε τις φήμες περί απιστίας της Λετίσια

Παντως, ο 86χρονος, πλέον, πόζαρε χαμογελαστός και αγκαλιασμένος με τις κόρες και τα εγγόνια του!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ