Τασσώ Καββαδία - Η "κακιά" του σινεμά είχε ευγένεια & θεατρική παιδεία, λαμπρές σπουδές στο Παρίσι - Απέκτησε 3 παιδιά με τον βιομήχανο Σαλαπάτα (βίντεο)

13 χρόνια χωρίς την αείμνηστη ηθοποιό

Σαν σήμερα το 2010 έφυγε από τη ζωή η Τασσώ Καββαδία.

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία την πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Για τη συμπλήρωση των 13 χρόνων από το θάνατο της η Φίνος Φιλμ ετοίμασε ένα νοσταλγικό βίντεο προς τιμήν της.

Με φυσική ευγένεια και ξεχωριστή φυσιογνωμία, η Τασσώ Καββαδία δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ, με το οποίο θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη. Η υψηλή υποκριτική της ικανότητα, η θεατρική της παιδεία και το καθηλωτικό της βλέμμα αποτέλεσαν το διαβατήριο για μία γεμάτη και δημιουργική καριέρα.



Σήμερα, δεκατρία χρόνια από το θάνατο της, την θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Όλγα Αγάπη μου», «Ιστορία μιας Ζωής», «Το Κλωτσοσκούφι», «Η Στεφανία», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», «Πολύ Αργά για Δάκρυα» και «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα»,
αναφέρεται στη λεζάντα της ανάρτησης.

Η Τασσώ Καββαδία (Πάτρα 10 Ιανουαρίου 1921 - 18 Δεκεμβρίου 2010) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.





Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια. Όταν θέλησε να σπουδάσει, ο πατέρας της της το απαγόρευσε.

Μάλιστα την πάντρεψε, το 1942, με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, από τον γάμο δε αυτόν η Καββαδία απέκτησε τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Βασίλη και την Ευγενία. Σύντομα πήρε όμως διαζύγιο και έφυγε για να σπουδάσει στην Αθήνα.

Έκανε και δεύτερο γάμο με τον συγγραφέα Βασίλη Καζαντζή το 1965.

Διαβάστε ακόμη: Η γιαγιά μου, η Τασσώ Καββαδία: Η κούκλα εγγονή της θρυλικής «κακιάς» - η μάχη με την νευρική ανορεξία & η ιστορία της οικογένειας (βίντεο)

Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη, υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κουν.

Από το 1954 έως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.

Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμη: Αξίζει να το δείτε! Όλοι οι «κακοί» του ελληνικού σινεμά: Ανέστης Βλάχος – Τασσώ Καββαδία – Αρτέμης Μάτσας – Σπάνιο ντοκουμέντο βίντεο

Χαρακτηρίζεται συνήθως ως η «σιδηρά κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου καθώς λόγω του βλοσυρού παρουσιαστικού της ερμήνευε «αυστηρούς» ρόλους όπως της κακιάς πεθεράς, μάνας, αδερφής κ.ά. Στο θέατρο έπαιξε ρόλους που κάλυπταν σχεδόν όλη την γκάμα του ρεπερτορίου εκτός από αρχαία τραγωδία.

Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ