Δείτε το βίντεο: Ο Πούτιν ενώπιος- ενωπίω με τον ΑΙ Πούτιν – Ποιος είναι ο πραγματικός Ρώσος ηγέτης, δείτε τις διαφορές

Είδε τον σωσία του ο Πούτιν και... αποφάσισε: «μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «σωσία» του, δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Δεκάδες πολίτες από όλη τη Ρωσία παρακολούθησαν τη «συνάντηση» μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας μπέρδεψε τα λόγια του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη συγκεκριμένη έκδοση του εαυτού του.

Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, όπου δεκάδες Ρώσοι πολίτες είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, γεια σας, είμαι φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Θέλω να ρωτήσω, είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς σωσίες;», ρώτησε ο σωσίας, προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα με τον Πούτιν στη Μόσχα. «Και επίσης: Πώς βλέπετε τους κινδύνους που φέρνουν στη ζωή μας η τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα;».

Η ερώτηση προκάλεσε έναν σπάνιο δισταγμό από τον Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην τέταρτη ώρα που δέχονταν ερωτήσεις στη μαραθώνια αυτή συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπω ότι μπορεί να μου μοιάζεις και να μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ», είπε.

«Αυτός είναι ο πρώτος μου σωσίας, παρεμπιπτόντως», συμπλήρωσε ο Πούτιν εκ των υστέρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ