«TAP 'N PAY» - Στην Ελλάδα σύντομα οι «Ανέπαφες πληρωμές» μέσω κινητού τηλεφώνου!

Έδαφος και στην Ελλάδα κερδίζουν οι «ανέπαφες συναλλαγές» ύστερα από την επιτυχημένη πορεία που διαγράφουν στο εξωτερικό, ενώ σε λίγο διάστημα αυτού του τύπου οι συναλλαγές θα είναι δυνατές και μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς καν τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Έδαφος και στην Ελλάδα κερδίζουν οι «ανέπαφες συναλλαγές» ύστερα από την επιτυχημένη πορεία που διαγράφουν στο εξωτερικό, ενώ σε λίγο διάστημα αυτού του τύπου οι συναλλαγές θα είναι δυνατές και μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς καν τη χρήση πιστωτικών καρτών.



Χθες η Alpha Bank και η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data, παρουσίασαν στην ελληνική αγορά το Tap ΄n Pay, την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου.

Το Tap ΄n Pay, το «κινητό πορτοφόλι», εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία NFC (Near Field Communi-cation), αναφέρει το Έθνος.

Η εφαρμογή προϋποθέτει τη χρήση ειδικής SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Η εφαρμογή Tap 'n Pay επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με τη χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες.

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης αρκεί να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στο ειδικό τερματικό με το σήμα contactless σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός δικτύου χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.



Η εφαρμογή, η οποία είναι αντίστοιχη με περίπου εξήντα που «τρέχουν» ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δουλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών που εκδίδουν οι τράπεζες με τη διαφορά ότι πλέον ο κάτοχός τους δεν θα είναι υποχρεωμένος να τις έχει μαζί του.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει όσες συναλλαγές θέλει αρκεί η καθεμιά να μην ξεπερνά τα 25 ευρώ. Για αγορές μεγαλύτερες από αυτό το ποσό είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης της εφαρμογής στο κινητό του. Ωστόσο, εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιεί τον κωδικό για αγορές ακόμα και από 1 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως ασφαλές προσθέτοντας ότι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κινητού τηλεφώνου, ο χρήστης μπορεί να το δηλώσει είτε στη Vodafone είτε στην Alpha Bank προκειμένου να ακυρωθούν οι κάρτες.

To Tap΄n Pay θα λειτουργήσει πιλοτικά για διάστημα έως 6 μηνών από 300 στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ευρεία λειτουργία του.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν περίπου 5.000 σημεία με συσκευές (αναγνώστες) για ανέπαφες συναλλαγές, ενώ στόχος είναι να διπλασιαστούν έως το τέλος του χρόνου και υπολογίζεται πως έχουν εκδοθεί περί τις 100.000 τραπεζικές κάρτες για τέτοιου τύπου συναλλαγές με προοπτική να φτάσουν τις 200.000 μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ