Μαρτυρία σοκ! Γιατρός του αλ Σίφα λέει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου κρυβόταν για να γλιτώσει από την ισραηλινή επιδρομή

"Προσπαθούμε να αποφεύγουμε να στεκόμαστε κοντά σε παράθυρα"

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι πυροβολισμοί έξω από το νοσοκομείο υποχρέωσαν το προσωπικό του να μην πλησιάζει τα παράθυρα για λόγους ασφαλείας έπειτα από ισραηλινή επιδρομή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι σφυροκοπούν τις εγκαταστάσεις αυτές επειδή η Χαμάς έχει διοικητήριο από κάτω και χρησιμοποιεί υπόγειες σήραγγές για να κρατάει εκεί τους ομήρους, έναν ισχυρισμό τον οποίο διαψεύδει ωστόσο ο γιατρός Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι.

"Βομβαρδισμός. Πυροβολισμοί γύρω από το νοσοκομείο και μέσα στο νοσοκομείο. Είναι πράγματι φρικτό, ένιωθες ότι είναι πολύ κοντά στο νοσοκομείο. Κι έπειτα αντιληφθήκαμε ότι τα άρματα μάχης κινούνται γύρω από το νοσοκομείο. Στάθμευσαν μπροστά από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Γύρω από το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκαν όλα τα είδη όπλων. Στοχοθέτησαν απευθείας το νοσοκομείο. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε να στεκόμαστε κοντά σε παράθυρα", είπε ο γιατρός τηλεφωνικώς στο Reuters.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι παγκόσμιες εκλείσεις για ανθρωπιστική εκεχειρία και η τύχη του αλ Σίφα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας εξαιτίας των επιδεινούμενων συνθηκών στις εγκαταστάσεις του.

Χιλιάδες ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Το Ισραήλ λέει ότι έχει ζητήσει από τους αμάχους να παραδοθούν με το αιτιολογικό ότι η Χαμάς τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

"Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ψέμα", λέει ο Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι.

Καθώς ο Μοχαλαλάτι περιέγραφε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τις επιδεινούμενες συνθήκες στο νοσοκομείο, ακούστηκαν δύο φορές πυροβολισμοί που δεν έμοιαζαν με ανταλλαγή πυρών.

"Στοχοθετήθηκε ένας από τους θαλάμους ασθενών. Άνοιξε μια τρύπα στον τοίχο. Δεν τραυματίστηκε κανένας αλλά όλοι τρομοκρατηθήκαμε", είπε ο γιατρός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ