Πόλεμος: Ύψωσαν σημαία του Ισραήλ στο κοινοβούλιο της Γάζας - Γιάφκα της Χαμάς το παιδιατρικό νοσοκομείο (βίντεο)

Φωτογραφία με τους δστρατιώτες των IDF κάνει το γύρο του διαδικτύου

Στο κοινοβούλιο της Γάζας εισέβαλε χθες ο ισραηλινός στρατός, υψώνοντας τη σημαία της χώρας.

Τον γύρο των social media κάνει από χθες το βράδυ μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει στρατιώτες των IDF με τις ισραηλινές σημαίες μέσα στην κεντρική αίθουσα.

Πρόκειται για στρατιώτες από την 1η Ταξιαρχία Γκολάν που μάχεται στη Λωρίδα της Γάζας στο πλάι των υπόλοιπων ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Εάν επιβεβαιωθεί η φωτογραφία και από ανεξάρτητες πηγές ότι απεικονίζει στρατιώτες του Ισραήλ μέσα στο κοινοβούλιο της Γάζας, τότε επιβεβαιώνονται και τα λόγια του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ότι η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο στην περιοχή.

Η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια», υποστήριξε ο Γκάλαντ, με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της Χαμάς» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση (σ.σ. της Χαμάς)» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ, διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλι.

Γιάφκα της Χαμάς στο υπόγειο παιδιατρικού νοσοκομείου στη Γάζα

Γιάφκα της Χαμάς ανακάλυψαν χθες κομάντος της μονάδας Shayetet 13 και μέλη της 401ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), κατόπιν εφόδου στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι της Γάζας, στο υπόγειο του συγκροτήματος.

Ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σημείωσε ότι «κάτω από το νοσοκομείο, στο υπόγειο, βρήκαμε ένα κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς, γιλέκα με εκρηκτικά, χειροβομβίδες, επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47, εκρηκτικούς μηχανισμούς, RPG (σ.σ.: ρουκετοβόλα) και άλλον οπλισμό».

«Η Χαμάς κρύβεται μέσα σε νοσοκομεία. Σήμερα, το αποκαλύπτουμε σε όλον τον κόσμο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ