Οι καλύτερες ταινίες αυτής της Εβδομάδας είναι γυναικεία υπόθεση! Σε πρώτη προβολή τα "The taste of things", "The Royal Hotel" & "The Marvels"

Μην τις χάσετε!

Αυτήν η εβδομάδα είναι εβδομάδα κινηματογράφου! Μια σειρά από υπέροχες ταινίες κάνουν πρεμιέρα.

Η γυναικεία παρουσία είναι έντονη!

Η γαλλική ταινία «Στη Φωτιά» και «Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας», ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ γυναικείων εξομολογήσεων ξεχωρίζουν. 

The Taste of Things (Στη φωτιά)

Πρόκειται για μια γαλλική ταινία που λέγεται στα γαλλικά "La Passion de Dodin Bouffant".

Στην κουζίνα του εμβληματικού ζεύγους Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ γεννιέται μια μοναδική ιστορία αγάπης και μια εντυπωσιακή πανδαισία γεύσεων.  Ο Τραν Αν Χουνγκ (Το Άρωμα της Πράσινης Παπάγιας) δημιούργησε μια ταινία – πραγματικό κόσμημα, που απεικονίζει τη γαλλική γαστρονομία όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Ένας από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin, Πιέρ Γκανιέρ έχει τη γαστρονομική επιμέλεια της ταινίας.

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας - Smoke Sauna Sisterhood

Μια ανώνυμη γυναικεία αδελφότητα συνευρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην αχλή μιας παραδοσιακής ξύλινη σάουνας, κάπου στα βάθη ενός μαγικού εσθονικού δάσους. Οι κουβέντες μεταξύ των γυναικών κυλούν σαν νεράκι, καθώς οι εποχές εναλλάσσονται και τα τοπικά έθιμα βρίσκουν τόπο ανάμεσα στις διηγήσεις. Το «Smoke Sauna Sisterhood» χαράζει έναν δικό του χάρτη πάνω στα κορμιά και τις ψυχές τους, ξεκινώντας σχεδόν ανώδυνα με έρωτες και προσωπικές αναζητήσεις, και φτάνοντας σε απρόσμενα κρεσέντα σεξουαλικής κακοποίησης. Τα εθνογραφικά ιντερλούδια ανάμεσα στις αχνισμένες εξομολογήσεις, όπου οι γυναίκες βουτάνε στο παγωμένο νερό και αφήνονται στην αγκαλιά της φύσης, σαν σύγχρονες νεράιδες, προσφέρουν μια ανάπαυλα στον πατριαρχικό εφιάλτη που λέγεται σύγχρονη ζωή και μας επιτρέπουν να ονειρευτούμε έναν κόσμο αλλιώς. 

The Marvels

Στην ταινία The Marvels των Marvel Studios, η Carol Denvers (Captain Marvel) έχει επανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Kree και έχει πάρει και την εκδίκησή της από την Υπέρτατη Νοημοσύνη. Αλλά οι επιπτώσεις των πράξεων την έχουν φορτώσει με μεγάλες ευθύνες. Όταν τα καθήκοντα της την οδηγούν σε μία ανωμαλία στο γαλαξία που συνδέεται με τους Kree, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστρια της, Kamala Khan, γνωστής κι ως Ms. Marvel, αλλά και της ανιψιάς της, Captain Monica Rambeau, αστροναύτη για την S.A.B.E.R. Αυτή η απρόσμενη ομάδα, ως “The Marvels”, θα μάθει να δουλεύει μαζί, σε αρμονία, με στόχο τη σωτηρία του σύμπαντος.

Μια Μητέρα Εκδικείται - The Good Mother

Μετά τον φόνο του αποξενωμένου γιου της, μία δημοσιογράφος (Χίλαρι Σουάνκ) συνεργάζεται με την έγκυο κοπέλα του (Ολίβια Κουκ ) για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν ένα κρυφό κύκλωμα ναρκωτικών και διαφθοράς και θα αποκαλύψουν ένα ακόμα πιο σκοτεινό μυστικό.

The Royal Hotel 

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, δύο φίλες πιάνουν προσωρινά δουλειά σε ένα απομονωμένο μπαρ στην καρδιά της αυστραλιανής ερήμου, όπου συναντούν μια ανεξήγητη αφιλοξενία και δεκάδες θαμώνες που διεκδικούν έντονα την ερωτική προσοχή τους.

Καλή απόλαυση όποια ταινία κι αν επιλέξετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ