Πέθανε 31 ετών ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο - δεν του έβαλαν ποτέ λουρί , ζούσε στην εξοχή ήρεμα, έτρωγε “ανθρώπινο’ φαγητό

 Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στο πάρτι γενεθλίων του τον περασμένο Μάιο.

Ένας 31χρονος σκύλος στην Πορτογαλία που είχε χαρακτηριστεί ως ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο πέθανε, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τη Δευτέρα.

Ο φύλακας - σκύλος  , που ονομαζόταν Bobi, πέθανε το Σαββατοκύριακο σε κτηνιατρείο, δήλωσε ο Leonel Costa στο Associated Press.
Bobi, aged seven (1999)

guinnessworldrecords

Ο Bobi ζούσε σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Conqueiros της Πορτογαλίας με τον Costa και τέσσερις γάτες. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1992, όταν ο ιδιοκτήτης του ήταν μόλις 8 ετών.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα φέτος, ο Costa δήλωσε στο Associated Press ότι το μυστικό της Bobi για μια μακρά ζωή ήταν το καλό φαγητό, ο καθαρός αέρας και η πολλή αγάπη.

 

 

Ο Bobi έτρωγε ό,τι τρώμε εμείς", δήλωσε ο Costa. Επιπλέον,δεν είχε δεθεί ποτέ με λουρί''. 

Ο Bobi διεκδίκησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες από τον Bluey, έναν σκύλο , ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και κατείχε το ρεκόρ για σχεδόν έναν αιώνα.
Bobi (1999)

Bobi and one of his cat companions, Ceguinho (2022)

Αξιωματούχοι των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι "με θλίψη πληροφορήθηκαν το θάνατο του Μπόμπι, του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο" Σε δήλωση στην ιστοσελίδα τους, ανέφεραν ότι ο Bobi έζησε 31 ετη και 165 ημέρες. 

Bobi (2016)
Ήταν καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα από την Πορτογαλία που έχει μέσο προσδόκιμο ζωής περίπου 10 έως 14 χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ