Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Από το ριζοσπαστισμό στο lifestyle - Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός (βίντεο)

"Σαθρά υλικά", "βραχνιασμένες φωνές" μερικά από τα "καρφιά" του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ έκανε αναφορά στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να αναφέρει το όνομά του

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε», αναφερόμενος ότι θα τον αντικαθιστούν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.

«Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα» και τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Η αναφορά του πρωθυπουργού στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή, θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν -είμαι σίγουρος με επάρκεια- εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.

Θα έχει ενδιαφέρον πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε.

Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Με σχέδιο και όχι ποθώντας την εξουσία και την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με νέες λέξεις.

Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle.

Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτό. Λίγο μας απασχολεί, εμείς έχουμε άλλες αναμετρήσεις».

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη στο 27ο λεπτό

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ