H απόλυτη topwoman της δημοσιογραφίας Christian Amanpour γιορτάζει 40 χρόνια στο CNN - δείτε τις best of στιγμές μιας καριέρας που γράφει ακόμη ιστορία

Μία πορεία γεμάτη ρεπορτάζ και αλήθειες

"Να είσαι γεμάτος αλήθεια, όχι ουδέτερος!"

Αυτό είναι το μάντρα της γυναίκας που σημάδεψε την παγκόσμια δημοσιογραφία, όσο λίγοι. Η ανάγκη για μια δημοσιογραφία με θέση και άποψη, που δεν φοβάται να πει την αλήθεια κυριάρχησε σε όλη την πορεία των 40 χρονών της στο CNN.

 

 

To όνομά της έγινε συνώνυμο του αληθινού ρεπορτάζ, με τις συνεντεύξεις της να είναι σκληρές και άξιες σεβασμού από όλους. Δεν φοβήθηκε να ζητήσει από μεγάλους ηγέτες να λογοδοτήσουν, ενώ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, πήρε συνεντεύξεις από σημαντικούς πολιτικούς και έστρεψε τα βλέμματα στις αδικίες ώστε να τις φωτίσει.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1958, αλλά μεγάλωσε στην Τεχεράνη. Στα 11 της χρόνια την έστειλαν στο Λονδίνο για να λάβει υψηλή μόρφωση. Η ιρανική επανάσταση του 1979, οδήγησε την οικογένειά της στην αποχώρησή τους από το Ιράν, ενώ ταυτόχρονα αυτό οδήγησε σε απώλεια του συνόλου της περιουσίας τους.

Η ίδια μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου και πήρε το πτυχίο της στη δημοσιογραφία το 1983. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στο CNN, εκεί όπου συνεχίζει την καριέρα της μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Η κορυφαία δημοσιογράφος του πλανήτη, Κριστιάν Αμανπούρ, μπροστά στην άδεια καρέκλα... Ο πρόεδρος του Ιράν αρνήθηκε συνέντευξη μαζί της, γιατί δεν θα φορούσε μαντήλα

Πάμε όμως να δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της Αμανπούρ των τελευταίων χρόνων.

 

 

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα στην Αμανπούρ δήλωσε: "Η δημοκρατία θα επικρατήσει – αυτή είναι η δέσμευσή μου". Στη μοναδική αυτή συνέντευξη συζητήθηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα όπως το φαινόμενο Μπολσονάρο, με τον Πρόεδρο να τον συγκρίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Ακόμη, είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί ενεργά με τον πόλεμο στην Ουκρανία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, κάνοντας μάλιστα χειραψία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι σε μία συνέντευξη τύπου. Φυσικά, ακολούθησε και μία από τις πιο σημαντικές συνεντεύξεις της χρονιάς όπου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, μίλησε μεταξύ άλλων και για το ενδεχόμενο εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Βέβαια, ασχολήθηκε και με καλλιτεχνικά ζητήματα κάνοντας συνέντευξη με τον Χιου Τζάκμαν με αφορμή τη νέα ταινία "ο γιος".

 

 

 

Έκανε συνεντεύξεις με πολλούς διάσημους ηθοποιούς με την Έμμα Τόμσον ανοίγοντας δύσκολα ζητήματα όπως η σεξουαλικότητα και η ηλικία, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, τον Ράφαελ Ναδάλ.

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και μια διαφορετική συνέντευξη, τη συνέντευξη με τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους πρόσφυγες Ροχίνγκια μετά από επίσκεψη σε καμπ στο Μπαγκλαντές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ