Φρέντι Μέρκιουρι: Πουλήθηκε το θρυλικό πιάνο του "Βασιλιά της ροκ" - Το εξωφρενικό ποσό - Δόθηκε και το χειρόγραφο του Bohemian Rapsody

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ για το πιάνο του frontman των Queen!

Το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι, του τραγουδιστή των Queen, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 1,74 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 2 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.

Το πιάνο, μάρκας Yamaha, στο οποίο συνέθεσε σχεδόν όλα τα τραγούδια του, πουλήθηκε σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη της αρχικής εκτίμησης (2,3-3,5 εκατ. ευρώ). Το είχε αγοράσει ο Μέρκιουρι το 1975, δίνοντας τότε μόνο 1.000 λίρες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης: Φρέντι Μέρκιουρι: Θα γινόταν σήμερα 77 ετών ο θρυλικός τραγουδιστής των Queen - Η ζωή σαν μυθιστόρημα και τα μυστικά της σκοτεινής πλευράς του

Στην ίδια δημοπρασία, το χειρόγραφο του περίφημου τραγουδιού “ Bohemian Rhapsody”, γραμμένο από το χέρι του ίδιου του Μέρκιουρι, πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. λιρών (1,6 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας. Πρόκειται για 15 σελίδες, γραμμένες με μολύβι και στιλό διαρκείας, σε χαρτί που φέρει το σύμβολο μιας αεροπορικής εταιρείας η οποία δεν υπάρχει πια, της British Midland Airways.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ