Νέο μέλος στη βασιλική οικογένεια του Βελγίου: Πριγκίπισσα Ελισάβετ & Πρίγκιπας Αμέντεο έφεραν στον κόσμο το τρίτο τους παιδί

Βασιλικές γέννες...

Ο Πρίγκιπας Αμέντεο και η Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου διεύρυναν την οικογένειά τους με τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού. Το ζευγάρι, το οποίο παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2014, γιόρτασε τον ερχομό ενός κοριτσιού με το όνομα Alix.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους είναι η Anna-Astrid, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2016, και ο Maximilian, που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το βασιλικό παλάτι του Βελγίου μοιράστηκε τη χαρμόσυνη είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού ανέφερε: Ο πρίγκιπας Amedeo και η πριγκίπισσα Elisabetta είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη γέννηση της κόρης τους Alix, που γεννήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Η Alix ζυγίζει 3,4 κιλά και τα πάει καλά, όπως και η μητέρα της. Οι οικογένειες των ευτυχισμένων γονιών ενώνονται σε αυτή τη μεγάλη ευτυχία.

Η ανακοίνωση περιελάμβανε μια φωτογραφία του νεογέννητου στολισμένου στα λευκά.

Ο πρίγκιπας Amedeo, ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας Astrid και το πρώτο εγγόνι του πρώην Βασιλιά Αλβέρτου και της Βασίλισσας Paola, καταλαμβάνει την έκτη θέση στη σειρά διαδοχής του βελγικού θρόνου. Τα παιδιά του, μεταξύ των οποίων και η μικρή Alix, τον ακολουθούν, τοποθετώντας την ένατη στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Ωστόσο, παρά τη βασιλική της καταγωγή, η νέα προσθήκη στην οικογένεια δεν θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας Alix. Αντ' αυτού, θα είναι γνωστή ως αρχιδούκισσα Alix της Αυστρίας-Εστίας.

Η αρχιδούκισσα Alix θα μπορούσε να γίνει μάρτυρας μιας ιστορικής στιγμής για τη χώρα της: της πιθανής ανόδου στον θρόνο της πρώτης Βασίλισσας του Βελγίου. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ, η νόμιμη διάδοχος του πατέρα της, Βασιλιά Φιλίππου, αναμένεται να τον διαδεχθεί, και να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης του Βελγίου εκ γενετής. Αυτή η σημαντική εξέλιξη κατέστη δυνατή χάρη σε μια αλλαγή του νόμου περί διαδοχής δέκα χρόνια πριν από τη γέννηση της πριγκίπισσας Ελισάβετ το 1991, η οποία εισήγαγε την απόλυτη πρωτογονία, διασφαλίζοντας ότι μια κόρη δεν θα μπορούσε να παρακαμφθεί υπέρ ενός νεότερου αδελφού στη σειρά διαδοχής.

Διαβάστε επίσης: Belgian National Day! Τι φόρεσαν οι royals στη μεγάλη συναυλία της επετείου - Floral φορέματα & μπλούζα με κρόσια (φωτό)

Το 2020, η πριγκίπισσα Ελισάβετ άρχισε να εκπαιδεύεται στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία των Βρυξελλών.

"Αυτά τα 18 χρόνια ήταν γεμάτα με πολλές ικανοποιητικές στιγμές που με έκαναν το άτομο που είμαι σήμερα", δήλωσε η βασιλική σε μια ομιλία γύρω από τα 18α γενέθλια-ορόσημο. "[Είναι] ένα βήμα που κάνω με μεγάλη αισιοδοξία. Αντιλαμβάνομαι ότι έχω ακόμη πολλά να μάθω. Σε αυτό θα επικεντρωθώ και τα επόμενα χρόνια: θα προσπαθήσω να κατανοήσω καλύτερα τον κόσμο - και θα βοηθήσω στη βελτίωσή του, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου".

Και συνέχισε: "Η χώρα μπορεί να βασίζεται σε μένα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ