Ποιος είναι ο νέος ''Τσίπρας''; Στέφανος Kασσελάκης, γοητευτικός εφοπλιστής, ετών 35 - O νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο 35χρονος επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνας του εξωτερικού και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Στέφανος Κασελάκης. Ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες για μία πέμπτη υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο 35χρονος εφοπλιστής συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχει ανεβάσει μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

 

 

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στο χώρο της Ναυτιλίας, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει τα σενάρια, ωστόσο ήδη τρέχει μια πολιτική πλατφόρμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

 

 

Ποιος είναι όμως; Το eirinika σας παρουσιάζει το Who is Who του. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας και εφοπλιστής στις ΗΠΑ, με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά. «Στα 30 χρόνια του είχε αγοράσει καράβια, τα οποία πούλησε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος για τους επενδυτές, και στη συνέχεια άνοιξε ένα δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στη Ναυτιλία, με απόλυτη επιτυχία.

Τώρα, είναι ιδρυτής ενός ομίλου από εταιρείες και μόλις 35 ετών», ανέφερε για τον κ. Κασσελάκη άρθρο του ekirikas.com, με τίτλο «Στέφανος Κασσελάκης: Ένας μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη του ΣΥΡΙΖA».

 

 

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος (Avmag.gr), η καταγωγή του είναι από τα Χανιά, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εξαιτίας του «παραδικαστικού κυκλώματος» οι γονείς μου έχασαν ό,τι με κόπο είχαν φτιάξει και ο ίδιος αναγκάστηκε να φύγει για την Αμερική.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

 

 

 

 

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στη Phillips Academy στη Μασαχουσέτη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Huntsman του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, όπου πήρε πτυχίο στις Διεθνείς Σπουδές από τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών, αλλά και στα Οικονομικά από το Wharton School.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CV from Greece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε επίσης εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στην Washington, DC.

 

 

Εργάστηκε στο Λονδίνο, στην Goldman Sachs. Αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου διαπραγματεύεται εμπορεύματα με αξιοσημείωτα hedge funds και εταιρείες και συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας της Βόρειας Αμερικής στον γεωργικό χώρο, κάνοντας συχνά ταξίδια στην ενδοχώρα της Αμερικής για να συναντηθεί με τις εταιρείες, τους εμπόρους και τους αγρότες.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

 

 

 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Κασσελάκης διαβεβαιώνει ότι διαβάζει όλες τις προτάσεις που του στέλνουν.

«Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα τις δείτε σύντομα να εντάσσονται στο σχέδιό μας. Σας παραθέτω εδώ, σε κάρτες, τα βασικά σημεία της πλατφόρμας μας και περιμένω και νέες προτάσεις σας. Γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το ‘μαζί’, μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Στην πλατφόρμα του περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν σε πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες», δραστικό περιορισμό της ασυλίας των βουλευτών, απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και κατάργηση κάθε ασυλίας για στελέχη Τραπεζών, δημόσιων Οργανισμών και Ταμείων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Facebook/Stefanos Kasselakis

Οσον αφορά στα εργασιακά, ο κ. Κασσελάκης προτείνει την πλήρη εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κ.λπ.) και νέα φορολογική κλίμακα με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Επίσης, τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους και τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού, με την παράλληλη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και την αντικατάστασή της με εθνική κοινωνική θητεία για όλους και όλες.

 

 

Για τα πανεπιστήμια προτείνει τη θεσμοθέτηση κυρώσεων για όσους προξενούν φθορές στα Πανεπιστήμια από τη Σύγκλητο και τους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ τάσσεται υπέρ των δωρεών και των συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια, εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.

Εμφαση δίνει σε θέματα ισότητας και ενάντια στη συντηρητικοποίηση, σημειώνοντας ότι υιοθετεί τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (γυναίκες, αναπήρους, ΛΟΑΤΚΙ+, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.).

«Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Παράλληλα με τη δική του αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα. Οχι να τη διαχειριστεί. Να την αλλάξει. Ριζοσπαστικά», τονίζει.

 

 

 

 

Οι προτάσεις του ενθουσίασαν τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

Ο τελευταίος σχολίασε «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!!», κοινοποιώντας τη σχετική ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, κίνηση που πυροδότησε έκτοτε ένα γαϊτανάκι σεναρίων και υποθέσεων σχετικά με τυχόν ένθερμη υποστήριξη του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας από τον Κρητικό πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στη μάχη για τον προεδρικό θώκο. Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης δεν έκρυψε στη διάρκεια των καλοκαιρινών τηλεοπτικών του εμφανίσεων πως «ο Παύλος ο Πολάκης και ο τομέας διαφάνειας με έφεραν στο κόμμα», καθώς η διαφορετική κουλτούρα τους συναντάται, κατά τον νεαρό πολιτικό, στο γεγονός ότι «και οι δύο έχουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης μέσα μας». ενθουσίασαν τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ