Νεκρός και ο Ντμίτρι Ούτκιν: Συνιδρυτής της Wagner & στενός συνεργάτης του Πριγκόζιν - Επέβαινε στο αεροσκάφος

O ακροδεξιός Ντμίτρι Ούτκιν, ήταν το δεξί χέρι του Πριγκόζιν στη Wagner.

Ο διοικητής της ομάδας Wagner, Dmitry Utkin, βρισκόταν στο αεροπλάνο μαζί με τον Yevgeny Prigozhin που συνετρίβη βόρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, δεν υπήρξαν επιζώντες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κοντά στο χωριό Kuzhenkino της περιοχής Tver.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia δημοσίευσε τα ονόματα επτά επιβατών, μεταξύ των οποίων οι Wagner Prigozhin και Utkin, καθώς και τριών μελών του πληρώματος που, όπως είπε, επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, δήλωσαν οι αρχές.

Δείτε επίσης: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο Πριγκόζιν - 10 ακόμη άτομα σκοτώθηκαν κατά την πτώση του ιδιωτικού jet (βίντεο)

Ο Utkin -ένας πρώην Ρώσος στρατιώτης που φέρεται να  έχει ναζιστικά τατουάζ- έχει περιγραφεί ως το δεξί χέρι του Prigozhin και φέρεται να έπαιξε βασικό ρόλο στην ίδρυση του Wagner Group, αναφέρει το news.sky.com

Προηγουμένως, ο Utkin ήταν αντισυνταγματάρχης στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU και είχε αναπτυχθεί δύο φορές στην Τσετσενία.

Ο 53χρονος έχει επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πολλά εγκλήματα πολέμου, μεταξύ άλλων στη Χομς της Συρίας, όπου φέρεται να έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ένας λιποτάκτης και απαίτησε να βιντεοσκοπηθεί η πράξη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ