Cap d’Agde: Αυτό είναι το μεγαλύτερο χωριό γυμνιστών στον κόσμο - Ακόμα και στο σούπερ μάρκετ πάνε γυμνοί (φωτό)

Γιατί όχι;

Κάπου στα νότια της Γαλλίας, σε μια ηλιόλουστη ακτή της Μεσογείου θα βρείτε το Cap d’Agde (Καπ ντ’ Αγκντ) - ένα χωριό που "απαγορεύεται" να φοράς ρούχα και είναι αποκλειστικά για γυμνιστές και τους θερινές μήνες φιλοξενεί μέχρι και 40.000 άτομα. 

Για την ακρίβεια, η πόλη Cap d'Agde νότια του Μονπελιέ, είναι μια φυσιολογική πόλη αλλά στο βορειανατολικό τμήμα της υπάρχει το ανεξάρτητο θέρετρο Naturist Cap d'Agde – ωστόσο, ειδικά το καλοκαίρι με τη μαζική προσέλευση γυμνιστών, τα όρια είναι δυσδιάκριτα (και οι κάτοικοι της πόλης υποφέρουν). 

Το θέρετρο Naturist Cap d'Agde είναι μία «αυτόνομη» μικρή πολιτεία αποκλειστικά για γυμνιστές και swingers, που κάθε λάτρης αυτού του life style ονειρεύεται κάποτε να επισκεφθεί. 

Έχει ότι και κάθε… συμβατικό παραθαλάσσιο χωριό: Μαρίνα για τα σκάφη, παραλιακά καφέ, εστιατόρια και κλαμπ, σούπερ μάρκετ, καταστήματα και τράπεζες – και παντού όλοι κυκλοφορούν γυμνοί (εκτός από το προσωπικό). 

Η αίσθηση ενδυματολογικής και σεξουαλικής ελευθερίας εκεί είναι απόλυτη, αλλά υπάρχουν και αυστηροί κανόνες: απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο τρίτων καθώς και οι σεξουαλικές επιθέσεις. 

Επίσης, πινακίδες προειδοποιούν με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ για οποιαδήποτε δημόσια σεξουαλική πράξη. 

Η αστυνόμευση είναι διακριτική καθώς η μικροεγκληματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη - ειδικά στην παραλία των γυμνιστών.

 «Πού θα κρύψει ο κλέφτης τα κλοπιμαία του; Αφού είναι ολόγυμνος» λέει γελώντας ο Τζόνι Γουόκερ, ο μοναδικός ξένος ιδιοκτήτης μπαρ του χωριού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ