Αριέττα Ζαφειράκη Λιβανού: Η ζάπλουτη μητέρα της Τίνας & της Ευγενίας βίωσε την τραγωδία των θανάτων των κοριτσιών της - και οι δυο παντρεύτηκαν και τον Ωνάση και το Νιάρχο

Σύζυγος του ισχυρότερου πρώτου Έλληνα εφοπλιστή και πεθερά των δύο αιωνίων αντιπάλων και κολοσσών της ελληνικής ναυτιλίας του Αριστοτέλη Ωνάση και του Σταύρου Νιάρχου.

Η όμορφη Αριέτα κόρη εμπόρου από την Χίο παντρεύτηκε τον Σταύρο Λιβανό, «Πατριάρχη» των Ελλήνων εφοπλιστών στο Λονδίνο. O γάμος έγινε τo 1924 και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Ευγενία (1926-1970), την Αθηνά (Τίνα, 1929-1974) και έναν γιο, τον Γιώργο (1935).

Η Αριέτα έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στο ξενοδοχείο the Plaza Hotel στο Manhattan από το 1940 ως το 1962, με μόνιμη κατοικία του ζεύγους στο Παρίσι - επίσης ζούσαν μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης όπου είχαν έδρα οι ναυτιλιακές εταιρείες του συζύγου της Ocean Tankers Ltd.

Η Τίνα το 1946 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα.

 

 

Το 1960 θα χωρίσει με τον σύζυγο της και έναν χρόνο αργότερα θα παντρευτεί τον Τζων Σπένσερ - Τσώρτσιλ, Μαρκήσιο του Μπλάντφορντ και μετέπειτα 11ο Δούκα του Μάρλμπορο, με τον οποίο όμως θα χωρίσει το 1971.

 

 

Το ίδιο έτος παντρεύεται τον Σταύρο Νιάρχο, πρώην σύζυγο της αδερφής της, Ευγενίας, η οποία είχε αυτοκτονήσει ένα χρόνο νωρίτερα. Ήταν ο πέμπτος γάμος για τον μαικήνα του πλούτου και ο 3ος για την Τίνα.

Πέθανε ξαφνικά το 1974, ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου της Αλέξανδρου. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε χρήση βαρβιτουρικών.

 

 

Η Αριέττα Λιβανού απέκτησε 9 εγγόνια και αρκετά δισέγγονα, μεταξύ αυτών η Αθηνά Ωνάση.

Παρά τον βαθύπλουτο σύζυγό της και τους διάσημους δισεκατομμυριούχους γαμπρούς της, τα λεφτά δεν έφεραν την ευτυχία… και η Αριέτα Λιβανού - Ζαφειράκη άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Λονδίνο σε ηλικία 78 ετών, όταν έπαθε βαρύ εγκεφαλικό.

Κηδεύτηκε στην Ελβετία, όπου βρίσκεται και ο τάφος της στην Λωζάνη, στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου ,κείτεται πλάι στο σύζυγό της και τις δύο κόρες της…στο κοιμητήριο Bois-de-Vaux Cemetery.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ