Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην «Κλεοπάτρα»: Η σταρ του σινεμά άλλαξε 65 κουστούμια στη θρυλική ταινία - 60 χρόνια από την πρώτη προβολή (φωτό & βίντεο)

Η ταινία «Κλεοπάτρα» με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο πολυσυζητημένες όλων των εποχών.

Η «Κλεοπάτρα» με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον έγραψε ιστορία τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και στην πραγματική ζωή, αφού πυροδότησε έναν μεγάλο έρωτα.

Η ταινία που κυκλοφόρησε πριν από 60 χρόνια, τέτοιες μέρες ήταν πραγματικά υπερπαραγωγή. Η Fox ξεκίνησε τα γυρίσματα το 1959 και ολοκλήρωσε το 1963 με την Τέιλορ να αξιώνει και να παίρνει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να πρωταγωνιστήσει.

Το ποσό μπορεί να σας φαίνεται σήμερα μικρό συγκριτικά με όσα λαμβάνουν ως αμοιβές οι σημερινές σταρ, θα πρέπει όμως να το πολλαπλασιάσετε επί 10 για να το φέρετε σε σημερινές τιμές. Ο Ρεξ Χάρισον έγινε ο Καίσαρας, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ο Μάρκος Αντώνιος λαμβάνοντας και δύο συνολικά 500.000 δολάρια.

Συνολικό κόστος για την ταινία που είχε εντυπωσιακά κουστούμια και σκηνικά 44 εκατ. δολ. για το 1963, ποσό που αντιστοιχεί σε 426 εκατ. δολ. σήμερα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τα κουστούμια, μόνο η Ελίζαμπεθ Τέιλορ χρειάστηκε 65 τουαλέτες φανταστικές σε σχέδιο που συνάδουν με τη μεγαλοπρέπεια της ταινίας σύμφωνα πάντα με την εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία.

Μερικά απ’ όλα έγιναν για την ταινία «Κλεοπάτρα» μνημονεύει ο λογαριασμός elizabethtaylor στο Instagram με την ακόλουθη ανάρτηση:

«44 εκατομμύρια δολάρια (πάνω από 426 εκατομμύρια σήμερα), 65 αλλαγές κοστουμιών (για την Ελίζαμπεθ!) και 251 λεπτά προβολής αργότερα – η Κλεοπάτρα ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες ποτέ. Η ταινία σκηνοθετημένη από τον Joseph L. Mankiewicz, που κυκλοφόρησε σήμερα πριν από 60 χρόνια, ήταν μια θρυλική παραγωγή που έφερε κοντά την Elizabeth Taylor και τον Richard Burton, πυροδοτώντας έναν από τους πιο έντονους και διαβόητους έρωτες όλων των εποχών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ