Η Sophie Marceau είναι «sapiosexual»: Ας μάθουμε πρώτα τι σημαίνει ο νέος όρος - Η διασημότερη Γαλλίδα εκπαιδεύει το σύμπαν (φωτό)

Τι αποκαλύπτει για τη σεξουαλική της ζωή

Η Sophie Marceau μίλησε για την προσωπική της ζωή σε συνέντευξή της στη «Libération» και προκάλεσε αίσθηση. Η Γαλλίδα σταρ δήλωσε «sapiosexual», χρησιμοποιώντας έναν σχετικά καινούριο όρο στο πεδίο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. 

Οι sapiosexuals -νοοσεξουαλικοί ή ευφυϊολάγνοι είναι δύο πιθανές αποδόσεις του όρου στα ελληνικά– είναι μια κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν την εξυπνάδα και το ανθρώπινο μυαλό γενικότερα ως το πιο ερωτικό χαρακτηριστικό στο αντίθετο φύλο. Ο όρος προέρχεται από τη λατινική λέξη sapiens, η οποία σημαίνει σοφός, λογικός, συνετός, και τη λέξη sexual, δηλαδή σεξουαλικός.

Όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως sapiosexual, θα πουν ότι διεγείρονται ερωτικά από το μυαλό και τη διορατικότητα ενός άλλου ανθρώπου. Ως «προκαταρκτικό», ένας ευφυϊολάγνος επιζητά τις συζητήσεις που άπτονται, ενδεικτικά, του πεδίου της Φιλοσοφίας ή της Ψυχολογίας.

Η Γαλλίδα ηθοποιός διαβεβαίωσε ότι «όλα είναι καλά» στην καρδιά της, χωρίς να πει τίποτα περισσότερο για την ερωτική της ζωή. Η Sophie Marceau είχε σχέσεις με τον Πολωνό σκηνοθέτη Andrzej Zulawski, με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Vincent, που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1995, και με τον Αμερικανό παραγωγό Jim Lemley, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Juliette, η οποία γεννήθηκε το 2002. 

Διαβάστε ακόμη: Έμπνευση: Τα υπέροχα χτενίσματα της Σοφί Μαρσό στις Κάννες - Τέλεια up-do - υπέροχα σινιόν - θηλυκές φράντζες (φώτο)


«Από τότε που ήμουν 13 ετών, σε όλα τα άρθρα για μένα γίνεται αναφορά στο σώμα μου», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της η ίδια. «Είναι αδύνατη, δεν φοβάται τα γηρατειά, είναι λαμπερή στην ηλικία της… Είναι πάντα το ίδιο ερώτημα: είναι πια αρεστή ή όχι; Σημαίνει ότι είμαστε εκεί για να ικανοποιούμε, ότι το σώμα μας είναι το διαβατήριό μας και ότι, αν δεν ανταποκρινόμαστε στα κριτήρια που μας επιβάλλονται, μπορεί να είναι πολύ άβολα», σημείωνε με νόημα. 

Για την Sophie Marceau η ομορφιά «ξεθωριάζει», αλλά δεν θέλει να ξοδεύει τον χρόνο της με εμμονές σχετικά με την εμφάνισή της. Δεν θέλει να κυνηγάει την αιώνια νεότητα... 

H Μαρσό ξεκίνησε την καριέρα της το 1980 σε ηλικία μόλις 14 ετών με την οικογενειακή κωμωδία «Το πρώτο μου πάρτι» (La Boum) του Κλοντ Πινοτό, που έγινε τεράστια επιτυχία. Και τρία χρόνια αργότερα κέρδισε το βραβείο Σεζάρ (το γαλλικό Οσκαρ) της «Πιο Υποσχόμενης Ηθοποιού». Το 1984 ερμήνευσε έναν απαιτητικό ρόλο στο «Fort Saganne» (1984), πλάι στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και την Κατρίν Ντενέβ, ενώ την ίδια χρονιά συμπρωταγωνίστησε με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό στην κωμωδία «Ο Πολυγαμικός» («Joyeuses Pâques»). 

Η παγκόσμια φήμη της ήρθε τη δεκαετία του 1990 με τον ρόλο της πριγκίπισσας Ισαβέλλας της Γαλλίας στο επικό «Braveheart» (1995) του Μελ Γκίμπσον, που προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τα πέντε (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Ηχητικών Εφέ, Μακιγιάζ). Μετά από αυτή την επιτυχία, το 1999, η Σοφί Μαρσό εμφανίστηκε στο «Ονειρο θερινής νυκτός» και στο «Ο Κόσμος δεν είναι αρκετός», ως Ηλέκτρα Κινγκ, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ. 

Τρεις απώλειες τη σημάδευσαν. Ο Andrzej Zulawski πέθανε από καρκίνο το 2016, η μητέρα της το 2017 και ο πατέρας της το 2020 (οι γονείς της είχαν χωρίσει όταν η Σοφί ήταν εννέα ετών). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ