Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει: Τερίνα με σολομό και μαγιονέζα - Εύκολη αλλά εντυπωσιακή!

Μπορείτε να την σερβίρετε σε ένα brunch ή να συνοδέψετε ανάλαφρα και δροσερά κοκτέιλς.

Υλικά

  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 1½ φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα Premium, Κύκνος
  • 100 γρ. κέτσαπ κλασική, Κύκνος
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γάλα
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και ρίχνω πασπαλιστά την ζελατίνη. Την αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αποσύρω και αφήνω στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, το γάλα με την διαλυμένη ζελατίνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  3. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολάκια, στο ένα ρίχνω την κέτσαπ και στο άλλο τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύω καλά.
  4. Αδειάζω το ένα μείγμα σε μια τερίν στρωμένη με μεμβράνη. Στρώνω τον καπνιστό σολομό και καλύπτω με το δεύτερο μείγμα. Σκεπάζω καλά με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 8 ώρες.
  5. Αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα και στολίζω με κόκκους κόκκινο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ