Fish Co. Platters: νοτιοαφρικανική κουζίνα ψαροφαγίας στο Νέο Ψυχικό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Άνοιξε τον περασμένο Οκτώβρη στον χώρο που μέχρι πρότινος βρισκόταν το San Paolo Grill κι έχει αγαπηθεί ήδη αρκετά.

Άνοιξε τον περασμένο Οκτώβρη στον χώρο που μέχρι πρότινος βρισκόταν το San Paolo Grill κι έχει αγαπηθεί ήδη αρκετά. Ο χώρος του είναι χαρούμενος και πολύχρωμος, όπως θα φανταζόμασταν κάθε νοτιοαφρικανικό εστιατόριο (βλ. Kozi’s στα Μελίσσια) και σου φτιάχνει αμέσως, τη διάθεση, όπως μας προτείνει η Βάλια Κανελλοπούλου στο Clickatlife.gr,



Πάγκοι, καρέκλες, τραπέζια και μεγάλοι ευχάριστοι πίνακες μπερδεύονται μεταξύ τους, όλα σε χαρούμενα χρώματα, ενώ η μισάνοιχτη κουζίνα αφήνει το βλέμμα να εισβάλει στα ενδότερα. Το σύνθημα δίνει το μότο «Dare to share» και το νόστιμο ταξίδι μας ξεκινά. Το κέρασμα έρχεται αμέσως με κρητική ρακή από το Ρέθυμνο, από όπου κατάγεται και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο γλυκύτατος κύριος Νίκος Τσουπάκης.

Το μενού μετά τα ορεκτικά και τις σαλάτες, χωρίζεται στα platters, τα combos, τα surf και turf εδέσματα. Τα platters, που είναι και το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, λέγονται τα μεγάλα μαύρα μαντεμένια σκεύη, που έρχονται γεμάτα με γαρίδες, ψητό γάδο (σαν τον μπακαλιάρο), καλαμαράκια και αχνιστά μύδια, μαζί με ρύζι με λαχανικά, όλα αυτά σε διάφορα μεγέθη και κομμάτια (29.90€/2 άτομα, 55€/4 άτομα, 75€/6 άτομα). Οι ψητές γαρίδες είναι μεγάλες, ανοιγμένες στη μέση και καλοψημένες αλλά πολύ ζουμερές. Αν θέλεις τις ραντίζεις με τρία είδη σος, λεμονοβούτυρο, με βούτυρο με τσίλι ή με την αρκετά καυτερή χαρακτηριστική piri piri σος, που αν κάνετε υπερβολή, πιθανώς να καλύψει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις.



Τα καλαμαράκια έρχονται ψημένα μέσα σε λεμονοβούτυρο έχοντας υπέροχη γεύση και είναι αρκετά μαλακά και καλομαγειρεμένα, αν και τους έλειπε λίγο αλάτι κατά τη γνώμη μου. Ο γάδος, ψητός κι αυτός, ήταν ελαφρύς και νόστιμος. Συνδυάζεται επίσης, με κάποια από τις σος κατά βούληση. Τέλος, τα αχνιστά μύδια ήταν νόστιμα, σβησμένα με κρασί, αλλά κάπως υπερβολικά στο αλάτι τους και λίγο στεγνά.
Τα combos είναι ουσιαστικά, διάφοροι επιμέρους συνδυασμοί των παραπάνω γεύσεων, όπως γαρίδες με μύδια, γαρίδες με καλαμάρι ή γαρίδες με γάδο (16.90€). Στην ενότητα των surf foods θα βρείτε φυσικά πληθωρικό fish and chips (8.90€), μύδια αχνιστά (9.90€), φρέσκο ψάρι ψητό, γαριδομακαρονάδα (16.90€) και γαρίδες με κάρι (15.90€).

Τέλος, στα turf foods υπάγονται όλα τα κρεατικά, από ψητό κοτόπουλο (10.90€) και bbq ribs (16.90€), μέχρι φιλέτο (20.90€) και έναν εξωπραγματικό συνδυασμό από φιλέτο και γαρίδες (26.90€). Μη σας κάνει εντύπωση, αυτό συνηθίζεται πολύ τόσο στη Νότιο Αφρική, όσο και στην Αμερική.

Από τα ορεκτικά, οι γαρίδες tempura ήταν ίσως, το πιο νόστιμο και καλοεκτελεσμένο πιάτο από όλο τον κατάλογο. Εξαιρετικά τηγανισμένες, με το κουρκούτι τους τραγανό και στεγνό, τις βουτάς σε μαρμελάδα με τσίλι και απολαμβάνεις χωρίς ενοχές (7.90€). Εδώ επίσης θα βρείτε γαρίδες de Alhinio, χωρίς κέλυφος, με υπέροχη πικάντικη σάλτσα μπίρας και σκορδοβούτυρου (7.90€), σαλιγκάρια με γέμιση από σκόρδο και βούτυρο (7.5€), σαρδέλες ψητές (5.90€), καρπάτσιο χταποδιού, μαλακό και τρυφερό (8.50€) και λευκό ταραμά, ιδανικά λεμονάτη αλλά κάπως άτονη (3.90€).



Και φυσικά, το επιδόρπιο εδώ δεν πρέπει να το προσπεράσετε. Ένα παραδοσιακό νοτιοαφρικανικό γλυκό που ακούει στο όνομα Dom pedro, έρχεται σε σφηνοπότηρο και γίνεται με παγωτό βανίλια, kahlua και μερικά ακόμα μυστικά. Απλά απίστευτο! Κάπως δυνατό στο αλκοόλ του, αλλά με μοναδική γεύση που σε κάνει να θέλεις κι άλλο. Εξαιρετικό επίσης και το παραδοσιακό Cook sister, που μοιάζει με αφράτο λουκουμά, με περισσότερο «σώμα» και λιγότερο λάδι, βουτηγμένο σε υπέροχο σιρόπι. Μην τα παραλείψετε…
Πληροφορίες: Fish Co. Platters, Περικλέους 11, 15451, Νέο Ψυχικό, 210 6711976, www.fishcoplatters.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ