Ντίνα Νικολάου: Κολοκυθόσουπα - Κρύα, λεμονάτη και μυρωδάτη!

Μπορούμε όμως να το εντάξουμε και σε ένα επίσημο κάλεσμα, για να ανοίξουμε το γεύμα.

Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • περίπου 1½ κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 λίτρα ζεστό νερό
  • 1 μεγαλούτσικη πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το κόλιανδρο και το σκόρδο. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας και σβήνω με το 1½ λίτρο ζεστό νερό.
  • Το αφήνω να πάρουν μια βράση, προσθέτω την πατάτα και μετριάζω τη φωτιά. Μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η πατάτα να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα φύλλα δυόσμου και αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο του μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις). Πολτοποιώ τη σούπα καλά.
  • Για πιο φίνο αποτέλεσμα, περνάω τη σούπα από σήτα, προσθέτοντας ταυτόχρονα το υπόλοιπο ζεστό νερό για να δώσω την πυκνότητα που θέλω. Την ξαναρίχνω στην κατσαρόλα και την αφήνω να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το χυμό λεμονιού και την αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλω, τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ