'Αδωνις Γεωργιάδης: ''Το '94 ίδρυσα την Ελληνική Αγωγή, ως έναν χώρο διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών - Θέλω να συγχαρώ την Ευγενία μου, με έχει κάνει υπερήφανο''

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια συγκινητική ανάρτηση για την Ελληνική Αγωγή , αλλά και για την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου. 

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε πως εκείνος, η συζυγός του και ο γιος τους Αλκαίος βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του Ιδρύματος «Θεοχαράκη» και παρέλαβαν τα πιστοποιητικά της Γλωσσομάθειας στα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία απέκτησαν με εξετάσεις. 

Τέλος ανακοίνωσε πως η Ελληνική Αγωγή είναι πλέον επισήμως Εξεταστικό Κέντρο για την Πιστοποίηση .

 

 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

''Τον Νοέμβριο του 1994 ίδρυσα την @EllinikiAgogi ως έναν χώρο που θα προσπαθούσαμε να διδάξουμε τα Αρχαία Ελληνικά, όχι ως αγγαρεία αλλά ως διασκέδαση, χρησιμοποιώντας από την αρχή τις τεχνικές των ζωντανών Γλωσσών.

Στην συνέχεια εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα μας και με άλλα μαθήματα κ Το Νοέμβριο του 1994 ίδρυσα την Ἑλληνική Ἀγωγή – Μαθήματα Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν ως έναν χώρο που θα προσπαθούσαμε να διδάξουμε τα Αρχαία Ελληνικά, όχι ως αγγαρεία αλλά ως διασκέδαση, χρησιμοποιώντας από την αρχή τις τεχνικές των ζωντανών Γλωσσών.

Στην συνέχεια εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα μας και με άλλα μαθήματα και κάλυψε όλες τις ηλικίες.

Πήγαμε καλά σε γενικές γραμμές και χιλιάδες μαθητές πέρασαν από την Σχολή μας έως το 2017 όταν αποφάσισα να παραδώσω την Διεύθυνση της Σχολής στην @ευγενία Μανωλίδου, ήταν η πιο σοφή απόφαση της Ζωής μου. Έκτοτε η Σχολή μας εξελίχθηκε σε κάτι πολύ ανώτερο και πολύ πιο δραστήριο.

Πλέον έχουμε σχέσεις με διάφορα Πανεπιστήμια και Σχολές ανά τον κόσμο, διδάσκουμε διαδικτυακά και στην Ελλάδα και σε πολλά σχολεία στο εξωτερικό, διοργανώνουμε παραστάσεις, συμμετέχουμε στο Delphi Forum, διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι θερινά τμήματα, συμμετέχουμε σε συνέδρια κλπ χθες όμως πραγματικά συγκινήθηκα. Βρεθήκαμε στην όμορφη αίθουσα του Ιδρύματος «Θεοχαράκη» και παραλάβαμε τα πιστοποιητικά μας της Γλωσσομάθειας στα Αρχαία Ελληνικά.

Πολλοί μαθητές μας και παιδιά και ενήλικες (μεταξύ αυτών και ο Αλκαίος και η Ευγενία και εγώ) δώσαμε τις εξετάσεις μας και επιτύχαμε και μαζί μας άλλοι 70 μαθητές μας όλων των ηλικιών.

Το πιστοποιητικό αυτό δίδεται με τα αυστηρότερα κριτήρια της @peoplecertedu μίας Διεθνώς Καταξιωμένης Εταιρίας Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας και αποτελεί σήμερα το πιο σύγχρονο εργαλείο στον τομέα αυτό.

Η Ελληνική Αγωγή είναι πλέον επισήμως Εξεταστικό Κέντρο για την Πιστοποίηση, αυτή και οι επόμενες εξετάσεις για όσους θέλετε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας στα Αρχαία Ελληνικά είναι τον Οκτώβριο.

Θέλω να συγχαρώ την Ευγενία μου για όσα εκπληκτικά έχει κατορθώσει μέσα σε λίγα χρόνια, με έχει κάνει υπερήφανο και βέβαιο ότι έτσι η Ελληνική Αγωγή και όσα πρεσβεύει θα έχουν λαμπρό μέλλον''.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ