Πέθανε ο Lasse Wellander - Ο θρυλικό κιθαρίστας των ABBA σε ηλικία 70 ετών (φωτό - βίντεο)

Ο Lassse Wellander, έπαιξε με τους ABBA τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ενώ συνεργάστηκε και στο τελευταίο άλμπουμ της σουηδικής μπάντας, «Voyage» του 2021.

Ο Lasse Wellander, ο μουσικός που έπαιξε κιθάρα σε πολλά από τα πιο γνωστά κομμάτια των ABBA, περιόδευσε με το σουηδικό supergroup για χρόνια και βοήθησε στη δημιουργία του soundtrack του Mamma Mia!, πέθανε την Παρασκευή, σύμφωνα με την οικογένειά του.

 

"Με απερίγραπτη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Λάσε κοιμήθηκε", αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Κυριακή στη σελίδα του Σουηδού στο Facebook.

 

 

 

"Ο Lasse πρόσφατα αρρώστησε από καρκίνο και νωρίς τη Μεγάλη Παρασκευή απεβίωσε, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του". 

 

 

Αποκαλώντας τον "καταπληκτικό" και "ταπεινό" μουσικό, η ανάρτηση μνημόνευε επίσης τον Wellander ως "υπέροχο σύζυγο, πατέρα, αδελφό, θείο και παππού", καταλήγοντας ότι " ήσουν κομβικό σημείο στη ζωή μας και είναι απίστευτο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς εσένα". 

 

 

Τον Οκτώβριο του 1974, ο Benny Andersson και ο Björn Ulvaeus έψαχναν για session μουσικούς όταν άκουσαν ένα ροκ μπλουζ συγκρότημα που ονομαζόταν Nature να παίζει σε ένα κλαμπ της Στοκχόλμης.

 

 

Πήγαν μαζί σε μια πρόβα και ρώτησαν τον Wellander, τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, αν θα ενδιαφερόταν να ηχογραφήσει με τους ABBA. "Αν θυμάμαι καλά, ήταν το 'Intermezzo No. 1', το 'Tiger' και δύο ή τρία άλλα νούμερα", δήλωσε πέρυσι στο περιοδικό Guitarist.

Οι ABBA, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί δύο χρόνια πριν, είχαν μια σύνθεση που αποτελούνταν από δύο παντρεμένα ζευγάρια - τον Άντερσον και την Άννι-Φριντ Λίνγκσταντ, και τον Ουλβάεους και την Άγκνεθα Φάλτσκογκ. 

 

 

Οι ABBA ήταν ήδη γνωστό όνομα, έχοντας κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εκείνης της χρονιάς με το "Waterloo", όπως αναφέρει το thedailybeast

Διαισθάνθηκε ότι το ποπ γκρουπ επρόκειτο να "γίνει μεγάλο, αρκετά νωρίς", εξήγησε. "Δυνατά τραγούδια σε όλη τη διαδρομή. 

 

 

Αμέσως υπέγραψε για να γίνει ο πρώτος κιθαρίστας του συγκροτήματος και "έπαιξε σε όλα από το '75 και μετά", είπε.

Ο Wellander ακολούθησε τους ABBA καθώς το συγκρότημα περιόδευε στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της επόμενης μισής δεκαετίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ