Σπύρος Σούλης: 6 Tρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα άδεια σας βαζάκια - Θα αναβαθμίσουν την διακόσμηση του σπιτιού σας

Κρατάτε τα βαζάκια, θα σας χρησιμέψουν... 

Δεν υπάρχει κανένα σπίτι που να μην έχει γυάλινα βαζάκια. Μέλι, μαρμελάδες, σάλτσες, μαγιονέζες και πολλά άλλα προϊόντα μας αφήνουν ένα τέλειο «δωράκι» μόλις τα καταναλώσουμε, ένα μικρό βαζάκι. Αντί λοιπόν να το πετάξετε δείτε 6 υπέροχους τρόπους για να το επαναχρησιμοποιήσετε!

Βάζο

Ένα βάζο είναι πάντα χρήσιμο μέσα στο σπίτι. Αν το άδειο βαζάκι σας είναι αρκετά μεγάλο, τότε η πιο εύκολη και πρακτική λύση που δεν πρόκειται να σας κοστίσει ούτε ένα ευρώ είναι να το χρησιμοποιήσετε για να βάζετε μέσα τα λουλούδια σας. Η ιδέα αυτή είναι καταπληκτική για μια ρουστίκ, vintage αλλά και μοντέρνα διακόσμηση στο σπίτι.

Κασπό

Αν έχετε ένα μικρό φυτό μια πολύ καλή ιδέα είναι να πετάξετε το πλαστικό γλαστράκι που ήταν μέσα όταν το πήρατε και να το μεταφέρετε μέσα στο άδειο γυάλινο βαζάκι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα νερού που ρίχνετε στο πότισμα, καθώς δεν υπάρχουν τρύπες για να στραγγίζει. Μια έξυπνη επιλογή είναι τα παχύφυτα και οι κάκτοι, που δεν έχουν ανάγκη από πολύ νερό. Ελέγξτε το χώμα με το δάχτυλο ανά δύο εβδομάδες. Ποτίστε μόνο αν διαπιστώσετε ότι είναι ξερό.

Power Bowl

Χρησιμοποιήστε το άδειο σας βάζο για να ετοιμάζετε μέσα σε αυτό σούπερ θρεπτικά γεύματα, που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Φτιάξτε σαλάτες με κινόα και λαχανικά, ετοιμάστε πρωινό με βρώμη και φρούτα ή ένα άλλο πλήρες γεύμα.

Ατομικό cheesecake

Ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε το αγαπημένο σας cheesecake οποιαδήποτε στιγμή είναι να το φτιάξετε σε ένα άδειο βαζάκι. Αν πάλι έχετε περισσότερα τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ένα τραπέζι που θα κάνετε σε φίλους για να τους εντυπωσιάσετε και να τους ευχαριστήσετε. Υπάρχουν πολλές συνταγές για ατομικά cheesecake κατάλληλες ακόμα και αν αποφασίσετε να το κάνετε την τελευταία στιγμή, αναφέρει το spirossoulis

Κερί

Ένα άδειο βαζάκι είναι ιδανικό για τα μικρά κεριά και τα ρεσό σας. Αν θέλετε να τους δώσετε ένα πιο boho και ρουστίκ ύφος, κολλήστε γύρω γύρω λίγο σπάγκο. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για το μπαλκόνι.

Σπιτικό scrub 

Φτιάξτε το δικό σας σας scrub με ζάχαρη για το σώμα ή τα χέρια με αγνά υλικά για μια βελούδινη επιδερμίδα μέσα σε ένα άδειο βαζάκι. Γεμίστε με ζάχαρη "ποτίστε" τη με αμυγδαλέλαιο και ρίξτε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Το spa προϊόν σας είναι έτοιμο για την περιποίησή σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ