Στην τελική ευθεία το καρναβάλι Ξάνθης - Δημήτρης Σταρόβας, Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα οι φετινοί επώνυμοι καλεσμένοι - Παιδική παρέλαση με 2.000 μικρούς καρναβαλιστές

Το ημερολόγιο δείχνει δυο εβδομάδες πριν την έναρξη του Καρναβαλιού Ξάνθης, και ο Δήμος της πόλης μπήκε για τα καλά στον πυρετό προετοιμασίας του γνωστού Λαογραφικού θεσμού.



Με τον χρόνο να πιέζει, καθώς το πρόγραμμα των λαογραφικών εορτών ξεκινά την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου οι φορείς της Ξάνθης μαζεύτηκαν για να κάνουν κάποιες τελευταίες προετοιμασίες  προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για θέματα σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Πρεμιέρα για την παιδική παρέλαση στον 49ο χρόνο ζωής του θεσμού



12 Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για την συμμετοχή τους στην παιδική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Ενδιαφέρον όμως έχουν εκδηλώσει και μητέρες μικρότερων παιδιών, που όπως φαίνεται θα προηγηθούν της παιδικής παρέλασης μαζί με τους γονείς τους. Τα παιδιά θα λάβουν μέρος στο «Μουντιαλίτο» με την συνοδεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς οι δάσκαλοι πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι εκπαιδευτική μέρα φοβούνται να αναλάβουν μια τόσο μεγάλη ευθύνη. Οι μικροί καρναβαλιστές παρέα με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ θα ξεκινήσουν από την Παλιά Αστυνομία και θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία όπου θα τους περιμένει μια παιδική παράσταση. Να σημειώσουμε ότι έχουν ενημερωθεί και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Ορεστιάδας, της Κομοτηνής και της Καβάλας, αλλά ενδιαφέρον έδειξε μόνο η τελευταία, αλλά σε μορφή ανταλλαγής με την δική μας συμμετοχή στην δική τους παρέλαση που θα προηγείται κατά μια εβδομάδα.

Δημήτρης Σταρόβας, Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα προσθέτουν την δική τους νότα στο θεσμό



Οι επώνυμοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των γιορτών είναι ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα. Μια παράσταση stand up comedy θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης ο Σταρόβας μαζί με τα 16 άτομα που τον συνοδεύουν. Από την άλλη, η πρωινή συναυλία του Σαββάτου αφέθηκε στα χέρια των Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα, οι οποίοι καλούνται να ξεσηκώσουν τους έφηβους και όχι μόνο της πόλης έναντι αμοιβής ύψους 6.300 ευρώ, η οποία διαμορφώθηκε έπειτα από τρεις διαπραγματεύσεις. Όπως σημείωσε υπάλληλος το Κέντρου Πολιτισμού υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεθούν καλλιτέχνες την περίοδο του καρναβαλιού, σε αντίθεση με τις γιορτές τις Παλιάς Πόλης, καθώς οι περισσότεροι δουλεύουν σε μαγαζιά ή έχουν κλείσει συμφωνίες με μαγαζιά λόγω των ημερών.

Πηγή «Εμπρός Ξάνθης» http://www.empros.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ