Ντίνα Νικολάου: Beignets γεμιστά με πραλίνα και μαρμελάδα - Η πιο γευστική επιλογή της ημέρας!

Μπορείτε να τα γεμίσετε και με curd λεμονιού, κρέμα πατισερί, τυρί κρέμα ή σάλτσα καραμέλας.

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. μαγιά νωπή ή 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτάκια βανίλια σκόνη
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος Arla, χλιαρή (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την ποιότητα των αλεύρων)
  • 200 γρ. πραλίνα σοκολάτα, για το γέμισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα, για το γέμισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και την μαγιά. Δουλεύω τα υλικά για 2-3 λεπτά με τον γάτζο και ξεκινάω να ρίχνω με αργή ροή την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαστική. Αφήνω να ζυμωθεί για 10 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω να ζυμώνω για 10 λεπτά ακόμη. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγω σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβω με στρογγυλό κουπάτ, μεταφέρω τα ζυμαράκια σε πετσέτα και τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ξανά.
  • Βάζω αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζω λίγα λίγα τα beignets μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
  • Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα «πανάρω» σε αρκετή ζάχαρη.
  • Βάζω την πραλίνα και την μαρμελάδα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη. Κάνω μια μικρή τρύπα στην άκρη και γεμίζω τα μπενιέ. Πασπαλίζω και πάλι με λίγη άχνη.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ