Πάμε για ''Βραστό'': Tο μπακάλικο του 60 με τους Ευβοιώτες ιδιοκτήτες σερβίρει πάντα αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μοντέρνο περιβάλλον‏!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, το Βραστό –που τότε δεν έφερε αυτή την επωνυμία- λειτουργούσε ως ένα μικρό μπακάλικο, προσφέροντας μεζέδες και κρασί στους θαμώνες τους.

Το 1969 μετονομάστηκε σε «Ωραία Εύβοια» το 1969 -λόγω της καταγωγής των ιδιοκτητών του- φτιάχνοντας εξαιρετική κρεατόσουπα, «το βραστό» όπως το έλεγαν, με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό. Καθώς λοιπόν, οι θαμώνες έδιναν ραντεβού εκεί «για βραστό», το όνομά του άλλαξε σε «Βραστό», αναφέρει το clickatlife.gr.



Από το 2010 όμως, τα ηνία έχει αναλάβει η νέα γενιά, που ανανέωσε πλήρως τόσο το ύφος και την ατμόσφαιρα, όσο και μενού, συνεχίζοντας όμως, να υπηρετεί την κλασική ελληνική κουζίνα.

Ο χώρος στο Βραστό –πρόσφατα ανανεωμένος- είναι μοντέρνος και οικείος. Τα ζεστά του χρώματα στις αποχρώσεις του πράσινου και του βεραμάν, τα όμορφα μεγάλα φωτιστικά και ο απλός και απέριττος στολισμός του, με την φωτισμένη βιτρίνα αλλά και το τζάκι στο βάθος να τραβάει το βλέμμα, φτιάχνουν έναν καλαίσθητο χώρο με άποψη.

Όσο για το μενού του, αυτό κινείται αποκλειστικά και μόνο στις επιταγές της ελληνικής κουζίνας, τολμώντας όμως, να «παίξει» ενίοτε και με την μοντέρνα κουζίνα.

Εδώ θα δοκιμάσετε φυσικά, υπέροχο βραστό σούπα, αλλά και νόστιμα κρέατα στα κάρβουνα –ξεχωρίζουν τα ζουμερά μπιφτέκια του- μαζί με κεφτεδάκια στο τηγάνι, γιουβέτσι με κριθαράκι, χοιρινό στη γάστρα, χοιρινό λεμονάτο, εξαιρετικά τυροπιτάκια με χειροποίητο φύλλο και πιάτα-έκπληξη κάθε μέρα.



Τηρώντας την βασική τους αρχή για άριστη ποιότητα υλικών, οι ιδιοκτήτες του Βραστού κάνουν πολύ καλή δουλειά, μετατρέποντας απλά υλικά σε σπιτικά και νόστιμα πιάτα.

Πληροφορίες: Ρόδων 3, Χαλάνδρι, 210 6813776, www.vrasto.gr/, 18-22 ευρώ.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ