Τα μόνα εννιάδυμα στον κόσμο επέστρεψαν στο σπίτι τους: Είχαν καταρρίψει το Ρεκόρ Γκίνες! - 5 κορίτσια και 4 αγόρια (φωτό & βίντεο)

Πέρασαν τους πρώτους 19 μήνες της ζωής τους στο Μαρόκο

Τα μόνα εννιάδυμα στον κόσμο επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι στο Μάλι, αφού πέρασαν τους πρώτους 19 μήνες της ζωής τους στο Μαρόκο.

Τα μωρά είχαν καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες, όταν ήρθαν στον κόσμο, αφού είναι τα περισσότερα βρέφη που γεννήθηκαν σε μια γέννα και που κατάφεραν να επιβιώσουν όλα.

Πριν από τη γέννα τον Μάιο του 2021, η 27χρονη σήμερα μητέρα τους Halima Cissé είχε μεταφερθεί στο Μαρόκο για να λάβει ειδική φροντίδα, ενώ τα παιδιάκια της μέχρι τώρα ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Happynaija (@happynaija)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by India Today (@indiatoday)

Ωστόσο πλέον οι γονείς και τα παιδάκια τους έχουν γυρίσει στο σπίτι τους, στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο. Σύμφωνα με το BBC ο πατέρας Abdelkader Arby ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Μάλι, που βοήθησε οικονομικά την οικογένεια του. 

«Έχει πολύ δουλειά, αλλά ο Αλλάχ, που μας έδωσε αυτή την ευλογία, θα μας βοηθήσει στην ανατροφή και τη φροντίδα τους», πρόσθεσε. Ο υπουργός Υγείας Diéminatou Sangara δήλωσε από πλευράς του ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικογένεια.

Τα μωρά -πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια- γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 30 εβδομάδες, σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφέρει οι αρχές του Μάλι πέρυσι.

Τα κορίτσια ονομάζονται:  Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama και Oumou και τα αγόρια: Mohammed VI, Oumar, Elhadji και Bah.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει  στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο  καθηγητής Youssef Alaoui - διευθυντής της κλινικής όπου γεννήθηκαν - όταν ήρθαν στον κόσμο τα εννιάδυμα ζύγιζαν μεταξύ 500 γραμμαρίων και ενός κιλού.

Λόγω του πρόωρου τοκετού πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο, αφού υπήρχε κίνδυνος να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα διαμέρισμα όπου λάμβαναν 24ωρη φροντίδα από την κλινική Ain Borja.

Τον περασμένο Μάιο γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια με τον μπαμπά τους να λέει ότι το καθένα έχει μια μοναδική προσωπικότητα. «Όλα χουν διαφορετικούς χαρακτήρες. Κάποια είναι ήσυχα ένα άλλα κάνουν περισσότερο θόρυβο και κλαίνε πολύ. Κάποια θέλουν συνέχεια να τα έχουμε αγκαλιά. Είναι όλα πολύ διαφορετικα, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ