Χειμερινός Τουρισμός 2022-2023: Τα vouchers για οικονομικές διακοπές - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Σε πρώτο πλάνο ο χειμερινός τουρισμός μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων

Την δυνατότητα να κάνουν οικονομικές διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς κατά την χειμερινή περίοδο έχουν οι δικαιούχοι προγραμμάτων επιδοτούμενου τουρισμού.

Συγκεκριμένα, τρία προγράμματα επιδότησης του «Κοινωνικού Τουρισμού» μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Από την πλευρά των επιχειρηματιών, σημειώνεται πως η αισιοδοξία για τη φετινή χειμερινή σεζόν φαίνεται σε πρώτη φάση από τις προκρατήσεις που καταγράφηκαν ήδη από τα μέσα του Σεπτεμβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας για τη περίοδο από 28 έως 30 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους, όσον αφορά στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οικονομικές διακοπές τον χειμώνα

Κοινωνικός τουρισμός εξαήμερων διακοπών για 50.000 δικαιούχους. Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023. Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους, όσον αφορά στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Ιαματικός τουρισμός για 3.500 συνταξιούχους, με εξαήμερες διακοπές και πραγματοποίηση έως πέντε απλών λούσεων. Διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 5/7/2022 έως 30/5/2023. Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2022, από όλες τις περιοχές της χώρας, που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Παράλληλα, οι δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως 10 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

«Τουρισμός για Όλους» και τον χειμώνα

Επιπλέον 200.000 θέσεις για χειμερινές διακοπές ανακοινώθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου και είναι πλέον διαθέσιμα, μέσα από την κλήρωση για τα voucher του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους». Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το αν κληρώθηκαν μέσω ψηφιακής εφαρμογής (κλικ εδώ), ενώ θα υπάρξει ενημέρωση μέσω μηνύματος sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αξία της ψηφιακής επιταγής ανέρχεται σε 150 ευρώ (ή 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%) το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Δικαιούχοι είναι οι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, με προσαύξηση για κάθε παιδί. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ