Για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο Πρύτανης του Παν/μιου Αθηνών: Οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής έχουν σημασία - Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν άγχος για αυτούς που αφήνουν πίσω

Τι είπε ο γιατρός του; 

Έφυγε από τη ζωή στα 43 χρόνια του ο δυο φορές αργυρός ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μετά από διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook με μια ανάρτηση που ήταν γραμμένη από τον ίδιο και η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά τον θάνατό του.

«Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων, που πολλές φορές αναρωτήθηκα τι έκανα για να αξίζω όλα αυτά που με ανιδιοτέλεια μου προσέφεραν.

Πρώτος ο γιατρός μου ο κ. Μπουκοβίνας, ο πρύτανης, ο κ. Δημόπουλος, που βοήθησε τόσο πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς μου αλλά και αργότερα, στο να πάρω κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γίνεται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο τελευταίο του μήνυμα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

 

 

Ο κ. Δημόπουλος μίλησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τη μάχη του Ολυμπιονίκη.

«Είναι μία ιδιαίτερα δυσάρεστη ημέρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου για τη συμπαράσταση που του έδειξαν στην προσπάθεια αυτή που κατέβαλε επί δύο χρόνια, στον αγώνα για τον καρκίνο και να έχουν δύναμη να τον θυμούνται και να τιμούν τη μνήμη του.

Όντως, διεγνώσθη, πριν από δύο χρόνια, με μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο ήδη στάδιο από την περίοδο της διάγνωσης. Αντιμετωπίστηκε με όλες τις ενδεδειγμένες θεραπευτικές αγωγές, ωφελήθηκε από αυτές για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ότι διαγνώστηκε με τη νόσο σε μεταστατικό στάδιο δεν του έδωσε τη δυνατότητα να το ξεπεράσει» είπε ο κ. Δημόπουλος.

Δείτε επίσης: Ραγίζει καρδιές η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς» τον αποχαιρετά με Ελύτη

 

«Όντας παθολόγος, ογκολόγος και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, προφανώς είναι μία δύσκολη περίοδος ιδιαίτερα όταν αφορούν νέα άτομα, ιδιαίτερα όταν αυτά αισθάνονται και την υποχρέωση και το βάρος της οικογένειας, των μικρών παιδιών, τον φόβο ότι μπορεί να τα αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν βοηθήσει στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και στην αποκατάστασή τους, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Γι’ αυτό και ενδεχομένως οι λίγοι μήνες παράτασης ζωής να έχουν σημασία, ακόμη και ψυχολογική γι’ αυτούς» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Καταλήγοντας ο κ. Δημόπουλος ανέφερε: «Έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα φάρμακα για την περίπτωσή του, όπως γίνεται με όλους τους Έλληνες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Προφανώς η νόσος αυτή όταν είναι μεταστατική προκαλεί συμπτώματα τα οποία χρειάζονται την κατάλληλη αντιμετώπιση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ