Ocean Photographer of the Year ο Ben Thouard με τον γενναίο σέρφερ του - Τα υπέροχα κλικς που «αιχμαλώτισαν» οι φωτογράφοι

Αναδείχθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας

Ο Ben Thouard, φωτογράφος που ζει στη Γαλλική Πολυνησία, ο οποίος αιχμαλώτισε με την κάμερά του έναν γενναίο, μοναχικό σέρφερ να μάχεται ενάντια σε ένα από τα πιο βαριά κύματα στον κόσμο κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Ocean Photographer of the Year.

Το κύμα είναι γνωστό ως Teahupo'o, ή «κρανίου τόπος». Η ομορφιά των θαλασσών και οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί είναι τα θέματα που προβάλλουν οι διαγωνιζόμενοι.

BEN THOUARD - FRENCH POLYNESIA

Το Ocean Photographer of the Year είναι μια γιορτή για τον όμορφο μπλε πλανήτη μας, καθώς και μια πλατφόρμα για να τονίσει τα πολλά δεινά που αντιμετωπίζει ο τελευταίος.

2nd place The Ocean Photographer of the Year: KATHERINE LU - PHILIPPINES

Οι φωτογράφοι όλων των ειδικοτήτων και επιπέδων εμπειρίας - ερασιτέχνες και επαγγελματίες - κλήθηκαν να υποβάλουν τις πιο εντυπωσιακές εικόνες τους και κρίθηκαν από μια επιτροπή από μειρκούς τους κορυφαίους φωτογράφους ωκεανών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Paul Nicklen, ιδρυτή του International League of Conservation Photographers, την  Cristina Mittermeier και του βραβευμένο με Emmy κινηματογραφιστή Shawn Heinrichs.

3rd place The Ocean Photographer of the Year - BROOK PETERSON - UNITED STATES

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες via oceanographicmagazine.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ