Κίεβο: «Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης», λέει ο Ζελένσκι – Πύραυλος έπεσε κοντά στο γραφείο του - Γέμισαν τα καταφύγια

Ξεκίνησαν τα αντίποινα Πούτιν για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας 

«Η Ρωσία προσπαθεί να μας εξαφανίσει από προσώπου γης», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι για το μπαράζ ισχυρών εκρήξεων με νεκρούς στο Κίεβο και άλλες τέσσερις πόλεις.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις. Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης ... να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην (πόλη της) Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

Μάλιστα, σύμφωνα με το RIA Novosti  ένας από τους πύραυλους έπεσε κοντά στο γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γκερασένκο, ο πύραυλος έπεσε στην οδό Βολοντιμίρσκα, όπου βρίσκεται η έδρα των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), πολύ κοντά στην οποία βρίσκεται και το γραφείο του προέδρου της χώρας, Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα, ανώτερος σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων σήμερα αποτελούν ένα μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι «το ρωσικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος». «Δειλοί που πολεμούν εναντίον παιδικών χαρών, παιδιών και ανθρώπων», δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι. «Πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι το ρωσικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, την ώρα που ο δήμαρχος του Κιέβου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια, σε ξενοδοχείου στο Κίεβο βρίσκεται και ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς με την ομάδα του μετά τις εκρήξεις. Ο κ. Ρέιντερς αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σειρά εκρήξεων στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας, η ομάδα μου και εγώ μεταφερθήκαμε γρήγορα στο καταφύγιο του ξενοδοχείου. Είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε ενημερώσεις».

Τα αντίποινα Πούτιν ξεκίνησαν, με αναλυτές και διεθνολόγους να χτυπούν καμπανάκι για κλιμάκωσή τους. Σημειώνεται ότι οι εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα έρχονται μια ημέρα μετά τη δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο στη Γέφυρα της Κριμαίας, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ