Δείτε live: Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τζάιλς η σορός της Ελισάβετ - παρουσία του βασιλιά Καρόλου η τελετή

Μετά την δοξολογία στον η σορός θα παραμείνει για 24 ώρες στο ναό για λαϊκό προσκύνημα

Η σορός της Ελισάβετ είναι μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς στο Εδιμβούργο.

 Η νεκρική πομπή ξεκίνησε με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο οποίος συνοδευόταν από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ. Την αυτοκινητοπομπή περιστοίχιζαν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες.

Μετά την δοξολογία στον η σορός θα παραμείνει για 24 ώρες στο ναό για λαϊκό προσκύνημα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τελετή η οποία και αναμένεται να κρατήσει σχεδόν μια ώρα.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να σχηματιστούν ουρές πολλών χιλιομέτρων και γι' αυτό το λόγο οι αρχές έχουν ζητήσει την κατανόηση των πολιτών απαγορεύοντας παράλληλα φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

Το πρωί ο Κάρολος έδωσε  την πρώτη του ομιλία με τη νέα του ιδιότητα στο βρετανικό κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια εκείνος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα αναχώρησαν αεροπορικώς, από το Λονδίνο, για το Εδιμβούργο 

Αργότερα ο βασιλιάς θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό του τοπικού κοινοβουλίου της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και άλλους Σκωτσέζους αξιωματούχους. Η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των επίσημων ταξιδιών του νέου μονάρχη, καθώς σύμφωνα με την παράδοση θα πρέπει να επισκεφτεί όλες τις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Photos: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύριο, Τρίτη, η σορός θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο ενώ από την Τετάρτη το βράδυ και μέχρι την κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ