Family drama! Γιατί δεν πήγε η Μέγκαν Μαρκλ στο Balmoral; Ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτη»

Η Μέγκαν επρόκειτο να συνοδεύσει τον σύζυγό της στην Σκωτία

Μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έσπευσαν την Πέμπτη στο κάστρο Balmoral, στην Σκωτία, για να βρεθούν στο προσκεφάλι της ετοιμοθάνατης Ελισάβετόμως ο Κάρολος από ότι φαίνεται δεν ήθελε εκεί την Μέγκαν Μαρκλ.

Ανάμεσά τους ήταν και ο νέος διάδοχος πρίγκιπας Ουίλιαμ και πο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι, ωστόσο τελικά μόνο ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας και  μοναχοκόρη της πριγκίπισσα Άννα, κατάφεραν να την δουν όσο ήταν ακόμα ζωντανή.

Ο Ουίλιαμ αναχώρησε για το Αμπερντίν μαζί με τους θείους του, πρίγκιπα Άντριου και πρίγκιπα Έντουαρντ και την σύζυγο του τελευταίου Σόφι, κόμισσα του Γουέσεξ.

Όπως ανέφερε το Page Six, η Μέγκαν Μαρκλ επρόκειτο να συνοδεύσει τον σύζυγό της στην Σκωτία, αλλά αυτά τα σχέδια άλλαξαν την τελευταλια στιγμή. «Η ένταση ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε περίπτωση η Μέγκαν να πάει στο Balmoral», είπε στην The Post Friday ένας αξιωματούχος του παλατιού.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημειώνεται ότι το ζεύγος είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι θα ταξιδέψουν μαζί, για να βρεθούν στον πλευρό της βασίλισσας, ωστόσο τελικά ο Χάρι πήγε μόνος στην Σκωτία.

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είπε στον μικρότερο γιό του ότι η Μέγκαν δεν ήταν «καλοδεχούμενη», αναφέρει η Sun. Μια πηγή είπε στο βρετανικό Μέσο ότι ο «Κάρολος είπε στον Χάρι ότι δεν ήταν σωστό ή κατάλληλο για τη Μέγκαν να βρίσκεται στο Μπαλμόραλ σε μια τόσο βαθιά θλιβερή στιγμή.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VOA Deewa (@voadeewa)


Του επισήμανε ότι η Κέιτ (σ.σ. Μίντλετον) δεν θα πήγαινε και ότι θα έπρεπε να πάει μόνο η στενή οικογένεια της Ελισάβετ. O Κάρολος κατέστησε σαφές ότι η Μέγκαν δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη».

Η σύζυγος του Ουίλιαμ έμεινε πίσω μαζί με τα τρία τους παιδιά, τα οποία και ξεκινούσαν εκείνη την ημέρα το σχολείο.

Ο Χάρι τελικά έκανε το ταξίδι μόνος, παρόλο που, όπως ισχυρίζεται η Sun, υπήρχε αρκετός χώρος στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψαν ο πρίγκιπας Οουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουρντ και η σύζυγός του Σόφι. Η Sun προσθέτει ότι ο Χάρι «αρνήθηκε» μια θέση στο αεροπλάνο και τελικά αναχώρησε με ιδιωτικό τζετ.

Έφτασε τελικά στο κάστρο μιάμιση ώρα μετά την ανακοίνωση και έφυγε από το Balmoral νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να πάρει μια πτήση της British Airways από το Aberdeen στο Λονδίνο.

Ένας επιβάτης είπε στην Sun: «(...) προφανώς σκεφτόταν την αγαπημένη του γιαγιά. Ήταν τόσο λυπηρό να τον βλέπω χωρίς τους άλλους royals να τον παρηγορούν. Ελπίζω πραγματικά ότι ο θάνατος της βασίλισσας θα τους βοηθήσει να θεραπεύσουν τις ρήξεις τους».

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντως ο Κάρολος στο πρώτο του διάγγελμα ως βασιλιάς έκανε αναφορά στον Χάρι και την Μέγκαν.  «Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό», είπε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η οικογένεια φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμα με δυσπιστία τον Χάρι και την Μέγκαν - δεδομένων όλων αυτών που έχουν πει και ισχυριστεί σε προηγούμενες συνεντεύξεις τους - με μια πηγή να λέει στην Telegraph ότι:

 «Είναι πολύ δύσκολο να αφιερώνεις πολύ χρόνο με κάποιον που ξέρεις ότι πρόκειται να δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τα όσα λες. Νομίζω ότι ο κόσμος εκτιμά ότι η βασίλισσα ήταν η αγαπημένη γιαγιά του Χάρι, αλλά ήταν επίσης η διευθύνουσα σύμβουλος του ιδρύματος για το οποίο είχαν μιλήσει αρνητικά».

Μια πηγή είπε επίσης στην εφημερίδα: «Νομίζω ότι η γενική αντίδραση στη συμπεριφορά του Χάρι και της Μέγκαν ήταν μια δυσπιστία, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα κι αν κοιτάξετε απλώς τις τελευταίες εβδομάδες, έβαλαν τη δούκισσα για άλλη μια φορά να κάνει ειλικρινή σχόλια σε συνεντεύξεις. Φαίνονται αρκετά αποκομμένοι από την πραγματικότητα, ζουν σε ένα είδος φούσκας του LA. Είναι πραγματικά εκπληκτικό». 

Τώρα υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τους ρόλους που θα παίξουν ο Χάρι και η Μέγκαν και πόσο σημαντικοί θα είναι αυτοί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει το thedailybeast.com,

Χθες το βράδυ, ο Οουίλιαμ και ο Χάρι, σύμφωνα με την Sun, επέστρεψαν στα γειτονικά τους σπίτια στο Γουίνδσορ, αλλά η εφημερίδα ανέφερε ότι «υπήρξε λίγη, έως καθόλου, επικοινωνία μεταξύ τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ