Αλήθεια εσείς τι λέτε; Οι παντρεμένοι είναι πιο ευτυχισμένοι με ή χωρίς παιδιά; Ιδού η απάντηση!

Θετική είναι η απάντηση που προκύπτει από σχετική έρευνα του Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θετική είναι η απάντηση που προκύπτει από σχετική έρευνα του Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.



Στην έρευνα με τίτλο «Enduring Love» συμμετείχαν 5.000 άτομα που διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις, όλων των ηλικιών και σεξουαλικών προσανατολισμών. Σύμφωνα με την μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι άτεκνοι παντρεμένοι δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και  αισθάνονται πιο πολύτιμοι για τους συντρόφους τους σε σύγκριση  με τα ζευγάρια με παιδιά.
Παρ' όλα αυτά, οι μητέρες αποδείχθηκε ότι είναι πιο ευτυχισμένες με τη ζωή από όλους τις υπόλοιπες κατηγορίες της έρευνας, ενώ  οι άτεκνες γυναίκες δήλωσαν λιγότερο ευτυχείς. Ο παράγοντας «παιδί» επηρεάζει επίσης τα επίπεδα οικειότητα μεταξύ των ζευγαριών. Οι πλειοψηφία των πατεράδων αναφέρουν την έλλειψη σεξουαλικής οικειότητας ως σημαντική συνέπεια, ενώ οι μητέρες παραδέχονται την μείωση της σεξουαλικής τους επιθυμίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, απλές εκφράσεις ευγνωμοσύνης συμβάλουν ενεργά στην ευτυχία ενός γάμου. Ένα «ευχαριστώ» ή ένα «μπράβο» πολλές φορές είναι αρκετά για να αναπτυχθεί ανάμεσα στο ζευγάρι αγάπη, σεβασμός και έρωτα.  
«Αυτό που κυρίως τελικά προκύπτει από τη μελέτη είναι ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει ποτέ να σταματούν να επενδύουν στη σχέση τους. Ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο, οι μικρές χειρονομίες-εκδηλώσεις εκτίμησης και αγάπης είναι που κάνουν τν διαφορά παρά οι εντυπωσιακές επιδείξεις ρομαντισμού», δήλωσε η Ruth Sutherland, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού στήριξης σχέσεων Relate, η οποία συνέβαλε στη μελέτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ