Μόνο στο eirinika.gr: Κορυφαίος Αυστραλιανός επενδυτής στην Αθήνα για τα εγκαίνια απόψε του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου- η top woman Jenny ( Πολυξένη) Bloomfield τα κατάφερε!

Η απερχόμενη εντός των επόμενων μηνών πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Jenny Bloomfield, φεύγει αφήνοντας πίσω της ολοκληρωμένο τον βασικό της στόχο: την Ίδρυση του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου *με στόχο την ανταλλαγή σημαντικών οικονομικών πρωτοβουλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Η απερχόμενη εντός των επόμενων μηνών πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Jenny Bloomfield, φεύγει αφήνοντας πίσω της ολοκληρωμένο τον βασικό της στόχο: την Ίδρυση του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου *με στόχο την ανταλλαγή σημαντικών οικονομικών πρωτοβουλιών μεταξύ των δύο χωρών.



Ο Jason Collins, επικεφαλής Ευρωαυστραλιανού επιχειρηματικού συμβουλίου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την Πρέσβη της Αυστραλίας Jenny Bloomfield


Η Jenny Bloomfield (Πολυξένη) είναι γνήσια Ελληνίδα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε το δημοτικό (σημαιοφόρος και αριστούχος) στην Καβάλα απ' όπου μαζί με τους γονείς της μετανάστευσαν στην Αυστραλία.

Χθες το βράδυ η κ. Bloomfield σε φιλικό δείπνο προς τιμήν του κ Jason Collins επικεφαλής του Ευρω-Αυστραλιανού επιχειρηματικού συμβουλίου με συγκίνηση αναφέρθηκε στην εξαιρετική  συγκυρία ανάληψης της Προεδρίας των G20 από την Αυστραλία και της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα ενώ βρίσκεται ακόμη στην πατρίδα της και απόψε θα έχει την χαρά να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία . Στις 28/1στο Μουσείο της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο του Ελληνοαστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.



Ο πρόεδρος Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Μιχάλης Βοδούρογλου - εφοπλιστής, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη  αντιπρόεδρος και πρώην Υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας


Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Μιχάλης Βοδούρογλου και ο  αντιπρόεδρος και πρώην Υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας , η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη , η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, η επίσης Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατάις Ρόδη Κράτσα , ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνη, ο Πρέσβης της Ιταλίας και ο επίσης απερχόμενος Γερμανός πρέσβης , πρόεδρος του ''Invest in Greece'' - Άρης Συγγρός.

Ο πρόεδρος Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Μιχάλης Βοδούρογλου στις φιλικές συζητήσεις που είχε στο δείπνο για την υποδοχή του κ Collins είπε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τις σχέσεις Ελλάδας - Αυστραλίας αλλά κυρίως για το καλό της Ελλάδας η ενεργοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας αφού '' το 40% των Αυστραλιανών αγαθών μεταφέρονται με Ελληνικά πλοία. Ο κ Collins ,στην κυριολεξία ιπτάμενος Αυστραλός με έδρα τις Βρυξέλλες αλλά και το Σίδνευ μοιράστηκε με τους συνδαιτυμόνες τον ενθουσιασμό του για την εξαιρετική σύμπτωση να γίνουν τα εγκαίνια  του Ελληνοαυστραλιανού  Επιχειρηματικού συμβουλίου της στιγμή που η Ελλάδα ηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ετοιμάζεται για ταξίδι στην Αυστραλία προκειμένου να προσελκύσει τουρισμό από την Ελληνική κοινότητα που αριθμεί πάνω από 500.000 ομογενείς.  



Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα μαζί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη

*Βασικός στόχος του συμβουλίου είναι να  συμβάλει αποφασιστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας στην εξυπηρέτηση ισχυρών αυστραλιανών επιχειρηματικών ομίλων, που εν δυνάμει ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δράση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας και, παράλληλα, να βοηθήσει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας με την στήριξη ελληνικών εξαγωγικών φορέων και επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στη μεγάλη αγορά της Αυστραλίας και της Ασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ