Συναρπαστικό story of the day : Πως ο Δημ. Κοντομηνάς θα έκανε business 100 δισ. δολαρίων & τελικά έμπλεξε στα δίκτυα των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών - Ποια η μήνυση που κατέθεσε

Μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του θρίλερ που άνοιξε με τον επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά εκτυλίσσεται παράλληλα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση κατά γνωστών ευρύτερα πρώην στενών συνεργατών του και υποστηρίζει ότι τον εξαπάτησαν, του «έφαγαν» μυθώδη ποσά με πρόσχημα ότι τον έβαλαν στον σκληρό πυρήνα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών!!!

Μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του θρίλερ που άνοιξε με τον επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά εκτυλίσσεται παράλληλα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση κατά γνωστών ευρύτερα πρώην στενών συνεργατών του και υποστηρίζει ότι τον εξαπάτησαν, του «έφαγαν» μυθώδη ποσά με πρόσχημα ότι τον έβαλαν στον σκληρό πυρήνα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών!!!



(Φωτό: Μενέλαος Μυρίλλας, fosphotos)

Ολα αυτά άρχισαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ντάσκα στη "Ελευθεροτυπία",  πριν από... 9 χρόνια, δηλαδή το 2005 και εκτυλίσσονταν μέχρι το 2008, χρονιά που δεν είναι χωρίς σημασία.

Η μήνυση κατατέθηκε το 2011... Η «Ε» επικοινώνησε με στενό συνεργάτη του νοσηλευόμενου ακόμα επιχειρηματία Κοντομηνά και μας είπε ότι στον ανακριτή κατέθεσαν μάρτυρες αλλά ακόμα «δεν έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο».

Μυθώδη κέρδη

Η μήνυση (την οποία αποκάλυψε ο Σπύρος Καρατζαφέρης) στρέφεται κατά (κατ' αρχήν) τεσσάρων προσώπων και άλλων συνεργών, τους οποίους κατηγορεί ότι τον εξαπάτησαν διότι του υποσχέθηκαν μυθώδη κέρδη 100 δισ. δολαρίων σε συνεργασία με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τα κέρδη δεν ήρθαν ποτέ.

Οπως σημειώνει στη μήνυσή του, πρότειναν να γίνει μυστικός αντιπρόσωπος των συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια αλλά και στην Κίνα για να τεθεί σε λειτουργία υψηλής τεχνολογίας τηλεπικοινωνιακό υλικό με απόλυτη μυστικότητα. Το υλικό παράγεται από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις!

Αυτοί τουλάχιστον είναι οι ισχυρισμοί του διάσημου επιχειρηματία και από τη μήνυση προκύπτει ότι τέθηκε σε εφαρμογή η συνεργασία αυτή αφού θα απέφερε κέρδη-μαμούθ 100 δισ. δολάρια!!!

Θα υπήρχε -κατά τους ισχυρισμούς- μυστική χρηματοδότηση κατά το μεγαλύτερο μέρος από το περίφημο CARLYLE GROUP και από άλλες εταιρείες ελεγχόμενες από την υπηρεσία εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ!

Να θυμίσουμε ότι ο επιχειρηματίας διώκεται για την ίδια αιτία για την οποία (συν)διώκεται και ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα με χρηματικές συναλλαγές με το ίδιο CARLYLE GROUP.

Αναφέρεται στη μήνυση κατά στενότατων συνεργατών του ότι το πλάνο άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή από το 2005 και χαρακτηριστικά προστίθεται, μεταξύ πολλών άλλων, στη σχεδόν 100 σελίδων μήνυση:

«...Το λίαν ενδιαφέρον στοιχείο της εν λόγω τεχνολογίας ήταν ότι θα μπορούσε να είναι συμβατή με το πρωτόκολλο ασυρμάτου δικτύου WI ΜΑΧ που επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μετάδοση δεδομένων. Τέλος, ότι οι κεραίες αυτές θα είναι εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης-troposcatterer (που σημαίνει ότι φτάνουν ώς την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια αντανακλώνται προς τη γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις.


Αποσπάσματα από τη μήνυση που κατέθεσε ο Δ. Κοντομηνάς

Η συνεργασία

Με έπεισαν δε, ότι τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούσαν τις κεραίες απολύτως ελκυστικές σε υποψήφιους πελάτες και επομένως η επιτυχία του επιχειρηματικού σχεδίου ήταν πλέον διασφαλισμένη, εφόσον φυσικά δεχόμουν να συνεργαστώ με τις Αμερικανικές Αρχές μέσω του CARLYLE GROUP.

Ως προμηθεύτρια των εν λόγω κεραιών και προνομιακή συνεργάτιδα του αμερικανικού Δημοσίου στον τομέα της κατασκευής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας μου παρουσίασαν την εταιρεία (...) που είναι επιλογή της NSA και στην οποία συμμετείχαν ο πρώτος και ο δεύτερος των μηνυομένων ως κορυφαίοι επιστήμονες και δικαιούχοι της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας.

Κατά τους ανωτέρω εγκαλούμενους η εταιρεία αυτή ανήκε στην NSA, αυτοί δε μετείχαν κατά μικρό ποσοστό, ως δήθεν ανταμοιβή για τη δημιουργία-ανάπτυξη των ανωτέρω συστημάτων.

Τέλος, με βεβαίωσαν προσωπικά ότι σε μια τέτοια εξέλιξη ο πρόεδρος Μπους θα φρόντιζε προσωπικά, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κίνας να δοθεί άδεια προκειμένου να γίνει εγκατάσταση του προηγμένου αυτού τεχνολογικού εξοπλισμού στην Κίνα, όπου θα λειτουργούσε και το πρώτο πιλοτικό σύστημα εφαρμογής, μέσω της δημιουργίας κοινοπραξίας με ντόπια εταιρεία κρατικών συμφερόντων...

Πειθόμενος... διέκοψα κάθε συνεργασία περί τις αρχές του 2006 με τους στενούς συνεργάτες μου Γιώργο Ψαρρά και Λαυρέντη Αλβέρτη και ουσιαστικά τους αντικατέστησα με τον πρώτο και τον τρίτο των μηνυομένων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στα γραφεία μου συνεπικουρούμενοι σε άτυπο διευθυντήριο του Ομίλου των επιχειρήσεών μου, με μοναδικό στόχο την πλήρη απομόνωσή μου και την άσκηση ασφυκτικού ελέγχου στις προσωπικές κινήσεις και επιλογές μου...

...Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου ταξιδιού στην Κίνα... με διαβεβαίωσαν ότι το πολυτελές τζετ που χρησιμοποιήθηκε για το ταξίδι, τύπου ΦΑΛΚΟΝ 900 ΕΧ, διατέθηκε δήθεν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατ' εντολήν της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ακόμα ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες υπέδειξαν η αναχώρησή μας για το Πεκίνο να γίνει από τη Ρώμη, προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα του ταξιδιού...».

Γιατί έγιναν όλα αυτά τα τρελά και απατεωνίστικα;

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας εξηγεί ότι ο ένας από τους μηνυόμενους, που ήταν στενός συνεργάτης του επί 13 χρόνια, «γνώριζε κρίσιμα γεγονότα, τα οποία είχαν σχέση με μένα και αφορούσαν σε σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία είχα εισπράξει, όσο και σε άλλα τα οποία με βεβαιότητα αναμενόταν να εισπράξω. Γνώριζε δηλαδή ότι η κατά το έτος 2001 πώληση της εταιρείας Ιντεραμέρικαν, της οποίας υπήρξα ιδρυτής και βασικός μέτοχος, απέφερε αρχικώς σε μένα το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ και ότι επίσης η κατά το έτος 2004 πώληση των μετοχών μου στην τραπεζική εταιρεία ΝΟΒΑ είχε αποφέρει άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ. Αναμενόταν (σ.σ.: έγινε) η είσπραξη επιπλέον 300 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση μετοχών της Ιντεραμέρικαν στην EURECO, τις οποίες κατείχα.

Τα γεγονότα αυτά έγιναν γνωστά ευρύτερα σε μεγάλο αριθμό ατόμων, ως εκ της υποχρεωτικής δημοσιότητάς τους αφού η Ιντεραμέρικαν ήταν εισηγμένη στο ΧΑΑ. Εγιναν γνωστά στους εγκαλουμένους η εγκληματική οργάνωση των οποίων με κατέστησε στόχο αριστοτεχνικά μεθοδευμένης απάτης...»

Είναι σοβαρά αυτά ή μήπως είναι σενάρια βγαλμένα από Λε Καρέ ή Ντε Βιλιέ;

Τα ποσά στα οποία αναφέρεται ότι εισέπραξε και είναι μυθώδη είναι πραγματικά και άρα είναι ένας επιχειρηματίας που λειτούργησε με απόλυτη σοβαρότητα.

Ο δικηγόρος που υπογράφει τη μήνυση, ο Βασίλης Δημακόπουλος, είναι γνωστός για τη σοβαρότητά του.

Στη μήνυση αναφέρει ότι τον ζημίωσαν με... 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατέθεσε σε λογαριασμούς εταιρειών που του υπέδειξαν...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ