Άγνωστες πτυχές της ζωής του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου... Πού και πώς ξεκίνησε τις δραστηριότητές του

Πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Καραμολέγκος στο Κορωπί φέρεται να είναι οι δύο από τους πέντε δράστες της απαγωγής του ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας Μανώλη Καραμολέγκου.

Πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Καραμολέγκος στο Κορωπί φέρεται να είναι οι δύο από τους πέντε δράστες της απαγωγής του ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας Μανώλη Καραμολέγκου.

Ο επιχειρηματίας –η περιπέτεια του οποίου έληξε χτες  – γνώριζε τον έναν από τους δράστες και κατάφερε να τον πείσει να παραδοθεί στην αστυνομία.
Η οικονομική επιφάνεια αλλά και η ευρωστία της βιομηχανίας αρτοπαρασκευασμάτων Καραμολέγκος ήταν οι λόγοι που οι δράστες οργάνωσαν την απαγωγή του επιχειρηματία καθώς γνώριζαν εκ των προτέρων το καθημερινό του πρόγραμμα. Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Ξεκίνησε την επιχειρηματική του προσπάθεια από ένα φούρνο στη Σαντορίνη, το 1950 και σήμερα θεωρείται leader στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας με την Καραμολέγκος ΑΕ. Αλλά και αυτό δεν λέει και πολλά για τον ίδιο, που συνεχίζει να κλείνει 15ωρα στο γραφείο του –που είναι και το εργοστάσιο – στο Κορωπί.

karamolegos1

Όπως λέγεται, πηγαίνει από τους πρώτους και φεύγει από τους τελευταίους, έχοντας στο πλάι του το γιο του Ηλία, ο οποίος και κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Έχοντας ως αξίες την ποιότητα, τη συνέπεια, την δημιουργικότητα, την υπευθυνότητα και το πάθος για πρόοδο & ανάπτυξη, ο Μανώλης Καραμολέγκος δημιούργησε το 1999 το πρώτο ψωμί για τοστ με προζύμι. Την ίδια χρονιά η εταιρεία εισέρχεται στην παράλληλη αγορά του Χ.Α.Α, ενώ το 2000 αποκτά μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Απολλώνιο Α.Β.Ε.Ε.

Ένα χρόνο αργότερα στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης της Ποιότητας των προϊόντων της, η Εταιρεία λαμβάνει Πιστοποίηση ISO 9001-2000 και εφαρμόζει Παραγωγικές διαδικασίες σύμφωνα με τα πρότυπα του HACCP.

Μία χρονιά σταθμός για την εταιρεία ήταν το 2003 όπου δημιουργήθηκε το ψίχα τοστ, το πρώτο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα.

Στα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, δίνοντας τη δυνατότητα για αυτοματοποιημένη παραγωγή με τη χρήση ρομποτικών μηχανών κλειστού τύπου.

Το 2006 το ψωμί για τοστ απέκτησε ακόμα μία μοναδική γεύση, το Πολύσπορο, που κέρδισε τις προτιμήσεις των Καταναλωτών δίνοντας άλλη διάσταση στην απόλαυση.

Στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Καταναλωτή, το 2007 κυκλοφόρησαν τα πρώτα έτοιμα κομμένα ψωμάκια Time for Rolls.

Το Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε την απάντηση σε όλους εκείνους που αναζητούν κάτι παραπάνω στο ψωμί σε φέτες: Γέννημα Θρέμμα, το μοναδικό ψωμί Ολικής Άλεσης με την αξεπέραστη νοστιμιά του Προζυμιού.

Όλα αυτά τα χρόνια η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος με αγάπη και μεράκι συνδυάζει για την παρασκευή των προϊόντων της, αξίες διατροφής και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με στόχο να προσφέρει συνεχώς τα καλύτερα προϊόντα άρτου στην Ελληνική Οικογένεια.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία άνοιξε και τα φτερά της στο εξωτερικό. Ίδρυσε μια θυγατρική στην Ρουμανία σε μια αγορά σχετικά «παρθένα». Στη βαλκανική χώρα δραστηριοποιούνται άλλες 6 αρτοβιομηχανίες, ωστόσο η έννοια «ψωμί τοστ» δεν υπάρχει, οπότε ο Καραμολέγκος με την ειδίκευσή του και τη ποιότητά του δημιούργησε μια νέα αγορά από την αρχή, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της «μητέρας» ελληνικής εταιρείας. Η εταιρεία ενώ μεγαλώνει διαρκώς μ΄ ένα αξιοθαύμαστο ρυθμό, αυξάνει τις πωλήσεις της, εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό της και τα συστήματά της, εμπλουτίζει το Οργανόγραμμα της, δεν άλλαξε καθόλου το ανθρωποκεντρικό της πρόσωπο. Περίπου 380 εργαζόμενοι, από τον Ιδρυτή της μέχρι τον απλό εργάτη, αισθάνονται ότι συμμετέχουν το ίδιο σ αυτό το μικρό «θαύμα». Έχουν όλοι το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές των προϊόντων της εταιρείας και φτιάχνουν το ίδιο ψωμί, που θα έφτιαχναν και στο σπίτι τους για την οικογένειά τους.

Το όραμα του ιδρυτή, ο σεβασμός για τη δουλειά και την εταιρεία και η αγάπη για το ψωμί μεταφέρονται σαν « κληρονομικό χάρισμα», από την πρώτη γενιά εργαζομένων στις επόμενες και γίνονται το θεμέλιο της επιτυχίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ