Άκης Πετρετζίκης: Μαγειρεύουμε παρέα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης - Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών

Υπέροχη γεύση, που θα σας ξετρελάνει... 

Συστατικά

Για τα παϊδάκια

1 κιλό παϊδάκια αρνίσια

50 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τα καλαμπόκια

4 καλαμπόκια, βρασμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο

αλάτι

Για τη σάλτσα κάππαρης

1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου

2 κ.σ. κάππαρη

1 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. νερό, από το βάζο της κάππαρης

50 γρ. ελαιόλαδο

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 αντζούγια

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

φέτες λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα παϊδάκια

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.

Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά.

Για τα καλαμπόκια

Λαδώνουμε τα καλαμπόκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα ανά διαστήματα. 

Αφαιρούμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη σάλτσα κάππαρης

Τοποθετούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τον κόλιανδρο, την κάππαρη, το σκόρδο, το νερό της κάππαρης, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την αντζούγια, και χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τα παϊδάκια με το καλαμπόκι, τη σάλτσα κάππαρης, το φρυγανισμένο ψωμί και με φέτες λεμονιού.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ