Άκης Πετρετζίκης: Εύκολα ρολάκια κανέλας - Συνοδεύεστε τα με μια ζεστή κούπα κακάο τα Χριστουγεννιάτικα πρωινά

Τα παιδιά σας θα ξετρετλαθούν... 

Συστατικά

12 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα

100 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

70 γρ.  ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. κανέλα

Για τη σύνθεση

20 γρ.  ζάχαρη καστανή

70 γρ.  κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε δυο φέτες από ψωμί του τοστ πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και φροντίζουμε να ακουμπάει η μια πλευρά τους.
  • Πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες του ψωμιού.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο, το μείγμα της ζάχαρης και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να σταθεροποιηθούν τα υλικά.
  • Διπλώνουμε στη μέση από τη μεγάλη πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό από τη μικρή πλευρά.
  • Απλώνουμε αντικολλητικό σπρέι σε μια φόρμα για muffin με 6 θέσεις και βάζουμε μέσα τα ρολάκια.
  • Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν
  • Απλώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ