Φονική ληστεία στη Θεσσαλονίκη: «Το όπλο εκπυρσοκρότησε» λέει ο 27χρονος κατηγορούμενος (φωτό & βίντεο)

Εκείνος και ο συνεργός του πήραν προθεσμία για να απολογηθούν 

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε από τον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 27χρονος που κατηγορείται για τη φονική ληστεία, με θύμα 44χρονο υπάλληλο καταστήματος ψιλικών, στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, διά του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο κι ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στην πάλη που είχε με τον άτυχο υπάλληλο, ενώ τόνισε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για την ίδια μέρα έλαβε προθεσμία να απολογηθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ κι ο 35χρονος Έλληνας συγκατηγορούμενός του, που διώκεται για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).

EUROKINISSI

EUROKINISSI

σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κατηγορούμενος πήρε 350 ευρώ από το ψιλικατζίδικο αλλά ζήτησε παραπάνω γιατί, όπως ισχυρίστηκε, ο 35χρονος συνεργός του είπε πως ήξερε ότι έχουν και άλλα.

Όσον αφορά το πως έγινε το φονικό, είπε πως το όπλο το είχε για εκφοβισμό. Όπως φέρεται να περιέγραψε, πήγε να τον χτυπήσει και ο τότε ο άτυχος 44χρονος προσπάθησε να του πιάσει το χέρι και το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Αντώνιος Μπιδέρης, ο κατηγορούμενος δηλώνει σοκαρισμένος και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνει αυτό που έγινε, ενώ την ώρα της φονικής ληστείας ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Συγκλονισμένος δηλώνει και ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του Βάσος Παπαβασιλείου, υποστηρίζει πως δεν είχε καμία ανάμειξη στην ανθρωποκτονία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ