Οι "Αληθινές γυναίκες" της Αρετής Χαρτοφύλακα & οι συγκινητικές ιστορίες τους - "Talk of the town" η παρουσίαση του βιβλίου στην Κέρκυρα (φώτο)

«Η βία είναι σκοτεινή και ο μοναδικός τρόπος να την εξαφανίσουμε είναι να ρίξουμε φως στο σκοτάδι της.Όσο γινόμαστε μάρτυρες της βίας, χωρίς να αντιδρούμε είμαστε συνένοχοι. Δεν νοείται κοινωνία χωρίς ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ήρθε ο καιρός οι γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους» 

Με φόντο ένα λαμπερό φεγγάρι που ετοιμαζόταν να "φορέσει τα καλά του" και να γίνει η πολυύμνητη   πανσέληνος του Αυγούστου και με συντροφιά την υπέροχη θέα από το Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Αληθινές Γυναίκες" της Αρετής Χαρτοφύλακα.

Αρετη Χαρτοφύλακα

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη, Γιάννης Βίτσας. 

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα αγάπης και αλήθειας.

Αντώνης Λουδάρος, Σπύρος Κροκίδης, Αρετή Χαρτοφύλακα, Μερόπη Υδραίου.  

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης συγκίνησης στο Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης επιχειρηματία, interior designer, chef και συγγραφέα Αρετής Χαρτοφύλακα "Αληθινές γυναίκες".

Αρετή Χαρτοφύλακα, Λίζυ Ξανθοπούλου. 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Dina Nikolaou A, άτομα που στέκονται και άτομα που κάθονται

Ντίνα Νικολάου - Αρετή Χαρτοφύλακα 

H συγγραφέας υπογράφει το βιβλίο.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Η κατάμεστη αίθουσα

Έχοντας εμπνευστεί από δεκαπέντε πραγματικές ιστορίες γυναικών, που έχουν βιώσει την έμφυλη βία σε όλες της τις μορφές, η πεζογράφος με μια βαθιά, ζωηρή, ισχυρή, συγκινητική πένα, δημιούργησε το παραπάνω πόνημα έχοντας ως στόχο να αφυπνίσει τις γυναίκες, ώστε όποτε διακρίνουν βίαιες συμπεριφορές να απομακρυνθούν από αυτές, αλλά και να δείξει πως η βία ουδεμία σχέση έχει με την αγάπη.

Αγκαλιάζοντας την κόρη της Ελένη Κουτσούρη. 

Για το ξεχωριστό, διαλεχτό βιβλίο, αλλά και τη μοναδική επαγγελματική και προσωπική διαδρομή της συγγραφέως, μίλησαν η δήμαρχος της Κερκύρας Μερόπη Υδραίου, η διαπρεπής σεφ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία Ντίνα Νικολάου, ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος, ενώ αποσπάσματα των ιστοριών διάβασαν η διακεκριμένη δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ Μαρίνα Μοσχάτ και η ταλαντούχα ηθοποιός Λίζυ Ξανθόπουλου.

Αθηνά Ζαχαράκη - Αρετή Χαρτοφύλακα

Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Βίτσας, ενώ η γεμάτη από μνήμες γυναικών νύχτα έκλεισε με το ποίημα "Τρομαγμένο παιδί" της συγγραφέως που διάβασε ο Αντώνης Λουδάρος.

Μαρίνα Μοσχάτ, Μερόπη Ανδρέου, Αντώνης Λουδάρος, Ντίνα Νικολάου, Αρετή Χαρτοφύλακα, Λίζυ Ξανθοπούλου.

Αρετή Χαρτοφύλακα - Μελίνα Τούντα

Μελίνα Τούντα - Γιάννης Βίτσας

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Αρετή Χαρτοφύλακα

Μαρία Ζερβού, Αρετή Χαρτοφύλακα, Σταυρούλα Δοβάνα, Ολυμπία Λαμπίρη.  

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Dina Nikolaou A, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Ηλίας Μαραβέγιας - Αρετή Χαρτοφύλακα  

«Η βία είναι σκοτεινή και ο μοναδικός τρόπος να την εξαφανίσουμε είναι να ρίξουμε φως στο σκοτάδι της.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Νότα Ψαροπούλου - Αρετή Χαρτοφύλακα

Η συγγραφέας του βιβλίου Αληθινές γυναίκες Αρετή Χαρτοφύλακα.

 

Όσο γινόμαστε μάρτυρες της βίας, χωρίς να αντιδρούμε είμαστε συνένοχοι.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Το πάνελ των ομιλητών 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Dina Nikolaou A, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Ντίνα Νικολάου - Αρετή Χαρτοφύλακα - Λίζυ Ξανθοπούλου

Το βιβλίο Αληθινές Γυναίκες

Δεν νοείται κοινωνία χωρίς ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ήρθε ο καιρός οι γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους» τόνισε η συγγραφέας δίνοντας ένα παραδειγματικό μήνυμα ζωής απέναντι στη αυτόδηλη, εξόφθαλμη, διαχρονική βία εναντίον των γυναικών ευχόμενη να αλλάξει η παραπάνω φρικτή πραγματικότητα.  

Γ. Μουλάς, Η.Μαραβέγιας, Ε.Πιτσόλη, Α.Μπέσιου, Γ. Βίτσας, Α. Χαρτοφύλακα, Λ.Τρίγκας, Μ. Κοτσώρης, Α.Λουδάρος, Α.Ζαχαράκη, Ν.Νικολάου, Χρ. Ζάχου

Mελίνα Τούντα, Γιάννης Βίτσας, Ειρήνη Πιτσόλη. 

Το βιβλίο "Αληθινές Γυναίκες"  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ζενίθ".

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ