Το Βιετνάμ ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η έρευνα, η καινοτομία και η παραγωγή αγροτικών – τοπικών – προϊόντων αποτελούν τους τρεις τομείς ενδιαφέροντος του Βιετνάμ προκειμένου να επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.   

Η έρευνα, η καινοτομία και η παραγωγή αγροτικών – τοπικών – προϊόντων αποτελούν τους τρεις τομείς ενδιαφέροντος του Βιετνάμ προκειμένου να επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.    

Έτσι λοιπόν οι επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Ελλάδα καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας με το Βιετνάμ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Μπιν Βου με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας περιέγραψε στον πρέσβη του Βιετνάμ το παραγωγικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχει καταγράψει η περιφέρεια και παρέδωσε σε ψηφιακή μορφή όλο το σχετικό υλικό στον Μπιν Βου. Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε, επίσης, στη γεωπολιτική σημασία της Δυτικής Ελλάδας και στον εξωστρεφή χαρακτήρα της μέσω των λιμανιών της Πάτρας, του Αστακού και του Κατάκολου.

Ο πρέσβης του Βιετνάμ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις σχέσεις φιλίας των δυο χωρών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την έρευνα και την καινοτομία, την ανάπτυξη αλλά και την παραγωγή των τοπικών αγροτικών προϊόντων.  Επίσης, συζήτηση έγινε και για ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό.

Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει και μια δεύτερη συνάντηση στο προσεχές μέλλον ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Βιετνάμ και της Δυτικής Ελλάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Μπιν Βου είναι ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα καθώς η πρεσβεία έχει μόλις ένα χρόνο λειτουργίας.

Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ