Καρέ καρέ όσα συνέβησαν στην Ορκωμοσία των νέων Υπουργών & Υφυπουργών της Κυβέρνησης (φωτό- βίντεο)

Σε 3 διαφορετικές φάσεις ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί και Υφυπουργοί, ενώ υποβλήθηκαν και σε rapid tests για κορωνοϊό... 

Σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

 

Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε τρεις φάσεις, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ τα νέα μέλη της Κυβέρνησης υποβλήθηκαν και σε rapid tests.

Στην πρώτη ομάδα που ορκίστηκε, στις 11 το πρωί, ήταν οι: 

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Στη δεύτερη ομάδα, που ορκίστηκε στις 11.45, ήταν οι εξής: Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Ταραντίλης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος, στις 12.30 ορκίστηκαν οι: Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού.

Ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, δεν θα παρίστατο στην ορκωμοσία των νέων Υπουργών και Υφυπουργών μετά το θέμα που προέκυψε με την ημέρα των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων, τελικά παρέστη και όρκισε εκείνος τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. 

Μάλιστα, όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό σε θερμό κλίμα. 

(Photo: Eurokinissi)

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ