Στα Καψαλιανά δίπλα στο Αρκάδι έχετε πάει; Οι Sunday Times το κατέταξαν στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου!

Το ξενοδοχείο των Καψαλιανών βρίσκεται σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο νησί της Κρήτης, 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

















Το ξενοδοχείο των Καψαλιανών βρίσκεται σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο νησί της Κρήτης, 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

Τα Καψαλιανά, παλαιό μετόχι της μονής Αρκαδίου, κτισμένο στην καρδιά του μεγαλύτερου ενιαίου ελαιώνα της Κρήτης, σε υψόμετρο 260 μέτρων και απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη Μονή, αποτελεί παραδοσιακό οικιστικό σύνολο χαρακτηρισμένο ως «υψηλής πολιτιστικής αξίας».

Το ξενοδοχείο -ένα σύνολο πέτρινων κτισμάτων, ισογείων και διώροφων, χαρακτηριστικών της κρητικής λαϊκής αρχιτεκτονικής, με στοιχεία της ύστερης Eνετοκρατίας- αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ίδιου του χωριού.

Τα κτίσματα του οικισμού, όλα πέτρινα με αυλές, καμάρες, πέτρινες σκεπές, φούρνους και τζάκια, τα οποία αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων, ανακαινίστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και μετατράπηκαν σε άνετους χώρους διαμονής και σε φιλόξενους κοινόχρηστους χώρους.

Σε άμεση επαφή με το χώρο βρίσκεται και η ιδιαίτερα γραφική εκκλησία του οικισμού, αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που χρονολογείται την ίδια εποχή με το μοναστηριακό ελαιόμυλο, δηλαδή 250 περίπου ετών.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Καψαλιανών!


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ