Ένα ριζότο με τριλογία μανιταριών για να κελαηδάτε όλοι στο σπίτι σας ετοίμασε ο σεφ Ηλίας Ιωσηφέλης!



ΥΛΙΚΑ

200γρ ρύζι αρμπόριο
200γρ μανιτάρια champignon (κουμπιά)
200γρ μανιτάρια πορτομπέλλο
50γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
10ml κονιάκ
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
300ml λευκό κρασί
20ml μαρτίνι bianco
1 κύβο ζωμό βοδινού
300γρ παρμεζάνα τριμμένη
50γρ τυρί κρέμα
100γρ βούτυρο ολλανδίας
30ml ηλιέλαιο
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την παρασκευή μας φτιάχνοντας πρώτα τον ζωμό των μανιταριών. Σε ένα μπολ μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια με καυτό νερό και το κονιάκ. Κόβουμε τα υπόλοιπα είδη μανιταριών σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε καλά. Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και τα κόβουμε κρατώντας τα υγρά τους  στην άκρη.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα πορτσίνι, το σκόρδο και το μισό κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν  καλά τα σβήνουμε με τα 200ml λευκό κρασί. Αφήνουμε  για ένα λεπτό και έπειτα προσθέτουμε τα υγρά από τα πορτσίνι. Εν συνεχεία προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και το απαιτούμενο νερό και βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Καρυκεύουμε με αλάτι-πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 70γρ βούτυρο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το ρύζι. Στην συνέχεια σβήνουμε με το μαρτίνι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί. Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε λίγο ζωμό μανιταριών. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι μας. Τελειώνουμε το ριζότο μας ρίχνοντας το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα.




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ